Relatiile politico-diplomatice dintre Romania si Ucraina 1991-2007

Trimisa la data: 2009-07-09
Materia: REI
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexandrucc
Lucrare de licenta despre Relatiile politico-diplomatice dintre Romania si Ucraina 1991-2007
Dupa revolutia din februarie 1917 din Rusia si, in special, dupa revolutia bolsevica din octombrie 1917, in Ucraina s-a produs incercari de a se crea un stat ucrainean independent. La 19 aprilie 1917 la Kiev s-a deschis congresul national ucrainean, la care au participat 900 delegatii din toata Ucraina.

Au avut loc congrese ale soldatilor, taranilor si muncitorilor ucraineni in sprijinul Consiliului Central. Actiunile ucrainenilor nu erau privite cu ochi buni nici de cei de stanga, care apreciau ca se sparge unitatea clasei muncitoare, nici de cei de dreapta, care vedeau in ele o amenintare pentru „Rusia unica si indivizibila” .

La 23 iunie 1917 Rada Suprema, profitand de imprejurari, a facut eforturi pentru a obtine autonomia ucraineana si chiar a proclamat republica ucraineana, cu Hrusevschi ca presedinte al noului stat. Abia dupa trei saptamani s-a format un guvern purtand denumirea de secretariat general, in functia de premier fiind numit Volodimir Vinnicenko si in cea de ministru de razboi – Simon Petliura .

La 20 noiembrie a aceluias an, Rada noului stat ucrainean a anuntat convocarea unei Adunari Constituante alese in mod liber. Ca raspuns la actiunile ucrainene, guvernul comunist rus instalat la Petrograd a format la 26 decembrie 1917 un guvern ucrainean sovietic la Harcov.

Astfel masurile luate de Rada pentru a intari noul stat format era impiedicat de interesul Rusiei de a avea acest teritoriu sub controlul sau. Cu toate acestea, la 22 ianuarie 1918, Rada a proclamat republica ucraineana „libera si suverana” . Insa, independenta Ucrainei nu a durat mult. La trei saptamani dupa proclamarea statului Ucraina, comunistii cucereau Kievul, Rada fiind nevoita sa paraseasca orasul.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatiile politico-diplomatice dintre Romania si Ucraina 1991-2007

Lucrare de licenta despre Relatiile politico-diplomatice dintre Romania si Ucraina 1991-2007
Cuprins

Introducere.................................................3

Capitolul I
1.Scurt istoric al statalitatii ucrainene...................5
1.1Premisele crearii statului ucrainean.....................5
1.2Statul ucrainean dupa proclamarea independentei din 1991........8

Capitolul II

2.Ucraina independenta si stabilirea relatiilor diplomatice Ucraina-Romania.....................18
2.1Relatiile romano-ucrainene înainte de 1991......................18
2.2Ucraina suverana si stabilirea relatiilor diplomatice cu Romania.........22

Capitolul III

3.Relatiile bilaterale în plan politic..............................33
3.1Vizite, întalniri, tratative.....................................33
3.2Acorduri bilaterale si colaborare transfrontaliera...............42

Capitolul IV

4.Controverse între Romania si Ucraina din 1991.....................53
4.1Problema teritoriala.............................................53
4.2Chestiunea minoritatilor........................................60


Concluzii...................................65

Anexe.......................................68

Bibliografie................................102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatiile politico-diplomatice dintre Romania si Ucraina 1991-2007". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.