Relatiile ruso - ucrainene in perioada 2000-2008

Trimisa la data: 2010-10-26
Materia: REI
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexandrucc
Lucrare de licenta despre Relatiile ruso-ucrainene in perioada 2000-2008
Rasturnarea regimurilor comuniste din tarile membre ale Pactului de la Varsovia a declansat colapsul sistemului socialist. Reunificarea celor doua Germanii a subrezit si mai mult pozitia de superputere a statului sovietic.

URSS s-a confruntat si cu mari probleme interne, astfel ca s-a prabusit sub presiunea conjugata a fortelor nationaliste din interiorul sau. Colapsul Uniunii a inceput odata cu venirea lui Gorbaciov la putere, dar mai ales din cauza conceptelor pe care le promova si anume glasnost si perestroika .

Decaderea tarii se explica si prin absenta unei corelari intre planuri si realitate si puterea fortelor de opozitie. Adeptii comunismului se impotriveau cu inversunare oricarei reforme ce ar fi putut compromite regimul. Gorbaciov, dar mai ales Sevarnadze, au insistat ca unul din pilonii noului mod de a gandi sa fie interzicerea razboiului nuclear si o cooperare internationala, ceea ce insemna de fapt incheierea razboiului rece.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatiile ruso - ucrainene in perioada 2000-2008

Lucrare de licenta despre Relatiile ruso-ucrainene in perioada 2000-2008
Cuprins

1.Introducere............................3

Capitolul I
2. Rusia si Ucraina dupa destramarea URSS ..........................................5
I.1 Aparitia Federatiei Ruse dupa destramarea URSS. Evolutia politica si sociala....................5
I.2 Statul ucrainean dupa proclamarea independentei, 1991-2000.........11

Capitolul II.
3. Rusia si Ucraina in cadrul CSI....................17

Capitolul III
4. Relatiile politice ruso-ucrainene 2000-2004............27

Capitolul IV
5. Raporturile bilaterale intre Rusia si Ucraina 2004-2008............37

6.Concluzii......................47

8.Bibliografie...................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatiile ruso - ucrainene in perioada 2000-2008". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.