Relatiile sociale si autoritatea organelor de stat

Trimisa la data: 2009-03-27
Materia: Drept
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_M
Lucrare de licenta despre Relatiile sociale si autoritatea organelor de stat
Fiecare din aceste actiuni sunt incriminate in grupul infractiunilor contra persoanei (insulta, calomnia, amenintarea, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala). Ele se absorb insa ca element material in cele doua variante de infractiuni de ultraj, fapta aducand atingere in acest caz nu persoanei particulare, ci unei persoane care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat.Pericolul social pe care il prezinta ultrajul rezulta asadar nu numai din actiunile prin care este savarsita fapta, ci indeosebi din situatia speciala a subiectului pasiv al infractiunii.

Autoritatea de stat ca valoare sociala presupune respect si eficienta ; or, aceste insusiri sunt serios stirbite atunci cand cei care o exercita ar putea fi lasati fara aparare impotriva actiunilor ce sunt de natura sa le creeze o proasta reputatie.Prin urmare,necesitatea incriminarii ultrajului isi are ratiunea in preocuparea de a asigura functionarilor care exercita autoritatea de stat, posibilitatea de a-si indeplini in bune conditii atributiile ce le revin, asigurare ce implica interventia legii penale ori de cate ori acest exercitiu este periclitat.Cuvantul ultraj reprezinta conform Dictionarului Explicativ al limbii romane (DEX) ofensa, insulta, amenintare, act de violenta impotriva unui reprezentant al autoritatii publice aflat in exercitiul functiunii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Relatiile sociale si autoritatea organelor de stat

Lucrare de licenta despre Relatiile sociale si autoritatea organelor de stat
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive................................3
I.1 Referinte istorice.............................................3
I.2 Necesitatea protejarii relatiilor sociale referitoare la autoritatea organelor de stat..............................................7
I.3 Aspecte comune infractiunilor contra autoritatii.....................8

Capitolul II. Analiza elementelor constitutive ale infractiunii de ultraj.............................................29
II.1 Consideratii generale.........................................29
II.2 Conditii preexistente.........................................31
II.3 Structura si continutul juridic al infractiunii...................42
II.4 Formele si sanctiunile infractiunii............................54

Capitolul III. Forme agravate......................................56

Concluzii..............................................59

Bibliografie...................................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Relatiile sociale si autoritatea organelor de stat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.