Religie si Biserica in Tansilvania

Trimisa la data: 2010-08-09
Materia: Teologie
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniela_R
Lucrare de licenta despre Religie si Biserica in Tansilvania
Cu toate acestea, pentru a nu periclita stapanirea pasnica a principatului, si in intentia sa "de a avantaja catolicismul intr-atat incat aceasta sa se petreaca fara paguba celorlalte trei religii recepte protestante", imparatul si-a indreptat atentia asupra valahilor ce locuiau in numar foarte mare in principat. La inceputul secolului al XVII-lea romanii constituiau 90% din populatia saraca, respectiv din clasa iobagilor si jelerilor, care era lipsita de libertate individuala si de dreptul de proprietate. Peste toate aceste lucruri se mai adauga si statutul de tolerati din punct de vedere religios.

Situatia clerului ortodox nu era mai putin stralucita decat a romanilor de rand , multi preoti fiind iobagi si suferind numeroase abuzuri din partea nobilior si a clericilor protestanti si romano-catolici. Potrivit statisticilor vremii, la sfarsitul secolului al XVII-lea, populatia Principatului putea fi estimata la 500.000 de locuitori. Comparand diverse statistici din aceasta perioada constatam ca, pe ansamblul populatiei Principatului, cele trei "natiuni" grupate in cele patru religii recunoscute nu depaseau 35% din populatie, din care 12% erau sasi luterani. Restul de circa 65% il reprezentau romanii ortodocsi. Pe ansamblul Principatului, romanii reprezentau 85% din populatia aservita, aproximativ doua treimi din totalul locuitorilor, secuii doar 20%, iar sasii erau oameni liberi, ca si armenii, evreii si majoritatea maghiarilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Religie si Biserica in Tansilvania

Cuprins

Introducere.....................................................3

Capitolul I. Unirea religioasa a romanilor din Transilvania cu Roma: Cauze........................................5

Capitolul II. "Sinoadele de unire" (1697-1701)..........................................16

Capitolul III. Ioan Inochentie Micu-Klein...........................................36

Capitolul IV. Scoala Ardeleana........................................47

Concluzii.............................................60

Bibliografie....................................................63

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Religie si Biserica in Tansilvania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.