Remunerarea muncii in cadrul unei societati

Trimisa la data: 2009-06-03
Materia: Contabilitate
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_Ci
Lucrare de licenta despre Remunerarea muncii in cadrul unei societati
In cazurile in care unor anumite categorii de personal trebuie sa li se asigure o protectie speciala, precum si atunci cand procesul de productie se desfasoara in conditii deosebite, durata zilei de munca este sub 8 ore. De asemenea, s-a prevazut posibilitatea stabilirii unor programe de lucru partiale de 6, 4, sau 2 ore pe zi. Astfel, pentru tinerii sub 16 ani, durata timpului de munca este de 6 ore pe zi, fara ca aceasta sa duca la o scadere a salariului.Unitatile sunt obligate sa acorde femeilor, in cursul programului de lucru (in ipoteza in care ele nu doresc sa beneficiaza de concediu platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la 2, respectiv 3 ani) pauze pentru alimentarea si ingrijirea copilului de o jumatate de ora, la interval de cel mult 3 ore.

Timpul acordat pentru alaptare, inclusiv deplasarile dus- intors de la locul de unde se afla copilul nu poate depasi 2 ore zilnic.Pauzele se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 9 luni, putandu-se prelungii pe baza recomandarilor medicale, pana la 12 luni, in cazul copiilor prematuri, distrofici si celor care necesita o ingrijire deosebita. Pauzele si reducerea programului de lucru sunt incluse in timpul de munca si nu au consecinte asupra salariului sau altor drepturi materiale. De asemenea, s-a prevazut ca "femeilor care in ingrijire copii de pana la 7 ani pot lucra cu Aoe norma fara sa le se afecteze drepturile ce decurg in calitate de salariat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Remunerarea muncii in cadrul unei societati

Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind remunerarea factorului munca......................................4
I.1 Notiuni privind aspectul de salariu..........................4
I.2 Aspecte teoretice si legale privind timpul de munca si de odihna...........................................11
I.3 Principiile sistemului de salarizare, formele ei...................16

Capitolul II. Prezentarea societatii comerciale "IOR" SA..............34
II.1 Istoric, forma juridica, constituire.........................34
II.2 Obiectul de constiturire a activitatii specifice.................35
II.3 Structura oganizatorica a intreprinderii.........................36
II.4 Sistemul informational contabil utilizat.........................39
II.5 Analiza structurala a resurselor............................40

Capitolul III. Contabilitatea remunerarii factorului munca......................................46
III.1 Subsistemul de documente privind drepturile de personal ale slariatilor.........................................46
III.2 Evidenta si calculul drepturilor de prsonal ale salariatilor...................................47
III.3 Evidenta si calculul obligatiilor sociale....................57
III.4 Contbilitatea datoriilor si creantelor fata de personal......................................64
III.5 Contabilitatea salariilor si a retinerilor cuvenite personalului...............................................75
III.6 Contabilitatea angajatilor pe baza de prestari de servicii...................................77

Capitolul IV. Contabilitatea obligatiilor intreprinderii calculate pe baza salariilor fata de ugetul de sata si bugetul asigurarii sociale...........................................82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Remunerarea muncii in cadrul unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.