Rentabilitatea intr-o intreprindere

Trimisa la data: 2009-09-12
Materia: Comert
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tatiana_Gh
Lucrare de licenta despre Rentabilitatea intr-o intreprindere
Resursele insumabile sunt cele care au aceeasi natura economica, sunt de acelasi tip, sau au aceeiasi forma de exprimare, ceea ce permite totalizarea lor pentru cazul determinarii efortului integral. De exemplu, diferitele elemente ale costului de productie se pot insuma intrucat fac parte din resursele consumate si au aceeasi exprimare economica (valorica).Resursele neinsumabile se pot intalni in doua situatii: fie au o natura economica diferita (de exemplu, investitii si costurile anuale de productie)ceea ce nu permite insumarea lor directa, fie au forme de exprimare diferita (o resursa exprimata valoric - investitii - alta exprimata calitativ -

Deprecierea mediului, apreciata cu un indicator ce poate fi considerat asimilat unei resurse) - ceea ce iarasi nu permite insumarea directa, dar nici transformata uneori din cauz lipsei unei metodologii economice de apreciere a resurselor calitative.e)Dupa natura lor economica, resursele pot fi clasificate in patru categorii: naturale, avansate, ocupate si consumate.Resursele naturale sunt cele care provin din mediul ambiant, fiind intrate sau nu in circuitul economic: minerale, agricole, apa, aer,etc. Desi pentru procesul economic aceste resurse "apar" prin intermediul celor avansate si consumate, in calculele de eficenta economica trebuie abordate distinct datorita problemelor contemporane generate de aceste resurse (penurie, preturi mari, epuizabilitate, acces dificil la sursele lor de provenienta).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rentabilitatea intr-o intreprindere

Lucrare de licenta despre Rentabilitatea intr-o intreprinder
Cuprins

Introducere........................................3

Capitolul I. Rentabilitatea intreprinderii.........................4

Capitolul II. Resursele si efectele unei activitati......................14

Capitolul III. Indicatori ai rentabilitatii si structura profitului.....................................23

Capitolul IV. Diagnosticul activitatii pe baza ratei de rentabilitate...................................39

Capitolul V. Unele aspecte legate de rentabilitate.....................43

Capitolul VI. Urmarirea rentabilitatii.............................44

Concluzii.....................................50

Bibliografie....................................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rentabilitatea intr-o intreprindere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.