Rentabilitatea la o societate comerciala

Trimisa la data: 2010-10-04
Materia: Comert
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_Po
Lucrare de licenta despre Rentabilitatea la o societate comerciala
In ICI se observa existenta celor 5 functiuni ale intreprinderii (cercetare - dezvoltare, productie, comerciala, personal si financiar - contabila) si a majoritatii activitatilor ce le compun, dar datorita domeniului de activitate al firmei se pune accent in principal pe functiunea de cercetare-dezvoltare. Functiunea de productie se refera la productia de programe si sisteme informatice.Structura organizatorica a Institutului este prezentata in organigrama din Anexa 1.

Organigrama este una piramidala, specifica unei structuri organizatorice de tip ierarhic - functional. Corespunde, in general, exigentelor metodologice impuse de managementul stiintific.Structura organizatorica este elaborata avand ca punct de sprijin principiul managementului participativ deoarece exista 2 organisme participative de management si anume Consiliul de Administratie si Consiliul Stiintific ce rezolva problemele decizionale strategico - tactice. Directorul General Adjunct, Directorul Economic si Serviciile Juridic; Personal; Marketing si Relatii Internationale; Diseminare Informatii; Management de Proiecte, Calitate sunt subordonati direct Directorului General.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rentabilitatea la o societate comerciala

Lucrare de licenta despre Rentabilitatea la o societate comerciala
Cuprins

Introducere..............................................4

Capitolul I. Rentabilitatea intreprinderii - notiuni generale...............................................6
1.1 Conceptul de eficienta economica.................................6
1.2 Rentabilitatea - indicator principal de caracterizare a eficientei activitatii intreprinderii..........................................7
1.3 Analiza profitului...........................................8
1.4 Analiza ratelor de rentabilitate......................................20

Capitolul II. Prezentarea INSTITUTULUI NATIONAL DE CERCETARE - DEZVOLTARE IN INFORMATICA - ICI Bucuresti.............................26
2.1 Scurt istoric.............................................27
2.2 Profilul Institutului...........................................28
2.3 Structura organizatorica........................................30
2.4 Activitatea economico - financiara desfasurata in anul 2001 la ICI Bucuresti................................................33
2.5 Activitatea economico - financiara desfasurata in anul 2002 la ICI Bucuresti..............................................36

Capitolul III. Analiza profitului la ICI Bucuresti............................................42
3.1 Analiza structurala a profitului...............................43
3.2 Analiza soldurilor intermediare ale gestiunii.....................45
3.3 Analiza factoriala a profitului...................................48

Capitolul IV. Analiza ratelor de rentabilitate la ICI Bucuresti............................................59
4.1 Analiza ratei rentabilitatii resurselor consumate...............59
4.2 Analiza ratei rentabilitatii economice...........................60
4.3 Analiza ratei rentabilitatii financiare..........................64

Capitolul V. Concluzii si propuneri...................................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rentabilitatea la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.