Rentabilitatea unei intreprinderi

Trimisa la data: 2009-04-27
Materia: Economie
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_S
Lucrare de licenta despre Rentabilitatea unei intreprinderi
Performanta si functionarea unei unitati depind de calitatea gestiunii economice in conditiile unei inzestrari optime si a unei rationalizari functionale a muncii si productiei. Parametri conceptului de performanta pot fi larg abordati si exprima calitatea actului managerial. In literatura de specialitate se utilizeaza cu sens similar notiunile de performanta si eficienta economica. Performanta economica a unitatii are o sfera larga de cuprindere, in esenta reflectand raportul dintre efecte (venituri) si eforturi (cheltuieli).Un fapt important in asigurarea competitivitatii unei unitati pe piata il reprezinta gradul sporit al calitatii produselor care fac obiectul activitatii unitatii.

Din evolutia productiei se constata o mentinere a structurii si gamei de produse a unitatii, urmarindu-se realizarea unor venituri care sa permita autofinantarea.Unitatea si-a orientat productia in functie de cerere, urmarind o dimensionare cat mai buna a profitului realizat.In anul 2000, din totalul suprafetei agricole, cea mai mare parte a fost destinata culturii graului (77,1 %), urmand in ordine cultura legumicola (20 % din suprafata agricola totala) si cultura cartofului (2,9 %). In ceea ce priveste productia legumicola, aceasta a avut urmatoarea structura: tomatele au detinut 33,3 % din suprafata cultivata cu legume, varza 37,5 % iar celelalte produse au fost cultivate pe o suprafata reprezentand 29,2 % din terenul destinat culturii legumelor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rentabilitatea unei intreprinderi

Lucrare de licenta despre Rentabilitatea unei intreprinderi
Cuprins

Introducere.........................3

Capitolul I. Prezent si perspectiva la S.C. Sere scurtesti S.A.........4
1 Scurt istoric.obiect de activitate.....................4
2 Potentialul tehnico-productiv..........................10
3 Situatia activitatii de productie........................13
4 Eficienta utilizarii resurselor umane........................18
5 Situatia patrimoniala a s.c. Sere scurtesti S.A...................22
6 Principalii indicatori de productie si de rezultate ai s.c. Sere scurtesti S.A..........................29

Capitolul II. Analiza rentabilitatii la s.c. Sere scurtesti S.A........31
1 Analiza situatiei generale a rentabilitatii.................34
2 Analiza structurala si factoriala a rentabilitatii................36
2.1 Analiza structurala si factoriala a profitului brut din activitatea totala..............................36
2.2 Analiza ratelor de rentabilitate.......................43
2.3 Analiza factoriala a eficientei activitatii comerciale...........51
2.4 Analiza in dinamica a rentabilitatii pe produs.....................62

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rentabilitatea unei intreprinderi". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.