Reperele cronologice si stilistice in creatia muzicala

Trimisa la data: 2010-11-10
Materia: Arte
Pagini: 37
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Stefan_P
Lucrare de licenta despre Reperele cronologice si stilistice in creatia muzicala
Dupa moartea lui Schumann, unul dintre cei mai mari compozitori romantici de muzica de camera, Brahms a reinviat acest stil, totodata devenind continuatorul marelui Beethoven. Pe parcursul a 40 de ani de la Trio pentru pian, vioara si violoncel op.8 (1854) la sonatele op.120 (1894) Brahms compune un set de 24 de lucrari camerale, care vor deveni definitorii pentru stilul si atmosfera muzicii sale. Cu toate ca Brahms nu inoveaza, ci desavarseste, criticii au observat ca muzica de camera il defineste, asa cum drama il caracterizeaza pe Wagner. Urmarind creatia celor 10 sonate compuse in diferite etape ale vietii, putem remarca doua tipuri: sonatele de tip beethovenian dominate de expresia dramatica si sonatele de tip confesiv.

Brahms construieste cu fiecare noua sonata o dramaturgie proprie, in care apar cristalizate trasaturi ale sufletului uman (ca in modelele clasice), dar cu ecouri dintr-o anumita zona (nord-germana) sau epoca (romantica).Dificultatea interpretarii lucrarilor, fie ele sonate, simfonii, cvartete sau trio, rezulta din puternicul substrat emotional cu care Brahms compune toate lucrarile sale. In sonata op.120 nr.1 dificultatea tehnica este o consecinta directa a transpozitiei, scrisa pentru clarinet, instrument cu a mai mare usurinta in interpretarea gamelor si pasajelor de virtuozitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reperele cronologice si stilistice in creatia muzicala

Lucrare de licenta despre Reperele cronologice si stilistice in creatia muzicala
Cuprins

Capitolul I. Johannes Brahms...........................3

Capitolul II. Johann Sebastian Bach.........................9

Capitolul III. Paul Hindemith..............................16

Capitolul IV. Stan Golestan ......................................22

Capitolul V. Dan Dediu..........................27

Capitolul VI. Wolfgang Amadeus Mozart.......................30

Bibliografie..............................37
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reperele cronologice si stilistice in creatia muzicala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • DAAAAAAAAAAAAAA

    DA SAU BA | 2014-02-17 20:33:17
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.