Reprezentarera curbelor si suprafetelor in spatiu R3

Trimisa la data: 2009-07-14
Materia: Matematica
Pagini: 49
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: olteanul1986
Lucrare de licenta despre Reprezentarera curbelor si suprafetelor in spatiu R3
1.Prezentare
Consider ca utilizarea informaticii in contextul matematicii este deja esentiala in domenii precum analiza numerica, statistica sau diferite ramuri ale matematicii precum geometria. Totusi, aceasta practica este destul de putin folosita fie din cauza lipsei unui unui software specific, fie din cauza utilizarii acestora intr-o maniera nu tocmai eficace.

In aceasta lucrare voi promova utilizarea soft-urilor ce vin in ajutorul matematicii in scoli, considerand acest tip de practica o foarte buna metoda alternativa de a preda ca si profesor de matematica.

Asftel, daca ar fi sa facem o paralela intre metodele clasice de predare si cea asistata de computer, aflam ca in cazul geometriei spatiale, spre exemplu, figurile specifice si implicit notiunile generale din cadrul materiei vor fi mult mai bine intelese cu ajutorul reprezentarii realizate de soft-ul instalat pe calculator.

De altfel, domeniul geometriei este cel ales pentru a sublinia ideile prezentate mai sus, lucrarea ocupandu-se mai precis cu reprezentarea curbelor si a suprafetelor in spatiul de dimensiune trei.

Voi descrie mai intai pe scurt notiunea de software matematic , componenta aleasa de mine din tot acest “pachet” fiind Mathematica, pentru ca in partile urmatoare ale lucrarii sa fie abordata atat teoretic cat si practic reprezentarea efectiva a curbelor si a suprafetelor in spatiu.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Reprezentarera curbelor si suprafetelor in spatiu R3

Lucrare de licenta despre Reprezentarera curbelor si suprafetelor in spatiu R3
Cuprins

Introducere..............................1
1. Prezentare............................1
2. Software mathematic...................2

Capitolul I..............................3

1.1. Curbele si suprafetele în spatiu....................3
1.1.1. Curbele în Rn.....................3
1.1.2. Suprafete în Rn...................................5
1.1.3. Suprafete în R3...................................6
1.2. Generarea suprafetelor..............................8
1.2.1. Curba generatoare si curba directoare.............8

Capitolul II.............................15

2.1. Reprezentarea curbelor si suprafetelor cu Mathematica 5.0........15
2.1.1. Prezentare soft...................15
2.1.2. Curbe celebre.....................17
2.1.3. Curbe spatiale....................21
2.1.4. Suprafete.........................29

Capitolul III............................42

Concluzii................................44
Bibliografie.............................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Reprezentarera curbelor si suprafetelor in spatiu R3". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • As vrea ceva special numai despre softul matematic.!

    Nico | 2009-07-16 00:01:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.