Responsabilitati parentale si relatia dintre parinti si copii

Trimisa la data: 2010-02-10
Materia: Psihologie
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: petroavadani
Lucrare de licenta despre Responsabilitati parentale si relatia dintre parinti si copii
Din cele mai vechi timpuri si pana astazi, familia a fost si a ramas cea mai importanta institutie a societatii. Pe parcursul istoriei, ea a imbracat diferite forme, dar misiunea ei a ramas aceeasi.

Procrearea, cresterea si educarea copiilor se realizeaza in sanul familiei, aceasta contribuind la perpetuarea speciei umane si implicit , a societatii.

Pentru copil, familia este primul mediu in care acesta ia contact cu lumea, cu universul inconjurator. Primele legaturi ale copilului se realizeaza cu mama, apoi cu ceilalti membri ai familiei pentru a fi introdus apoi, treptat, odata cu cresterea, in relatii cu persoane ce sunt exterioare grupului familial. Astfel, copilul incepe sa se inteleaga pe sine si pe ceilalti, incepe sa cunoasca ce se petrece in jurul sau, intrand in acest fel in cadrul procesului de socializare.

Din cele prezentate se poate observa faptul ca familiei ii revine un rol primordial in procesul socializarii copilului. Modul in care familia stie sau reuseste sa-l formeze pe copil isi pune amprenta pe tot restul vietii sale. In familie copilul asimileaza un ansamblu de valori, invata o serie de conduite si isi formeaza o gama de atitudini care ii vor fi necesare in viata adulta.

In familie se pun bazele educatiei si tot aici incep sa se dezvolte trasaturile de vointa si de caracter. Familia asigura adaptarea copilului la conditiile sociale si inarmarea lui cu sistemul de cunostinte, priceperi si deprinderi necesare integrarii lui in societate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Responsabilitati parentale si relatia dintre parinti si copii

Lucrare de licenta despre Responsabilitati parentale si relatia dintre parinti si copii
Cuprins

Argument.....................................3
I.Familia – nucleu de baza al societatii.............................4
I.1.Definitii ale familiei...........................................4
I.2.Teorii despre familie............................................7
I.3.Structura si functia socializatoare a familiei..................11
1.4. Tipologii familiale actuale....................................14

II. Familia – instanta socializatoare...............................30
II.1.Dezvoltarea bio-psiho-sociala a copilului in familie...........30
II.2.Nevoile copilului si responsabilitatile parentale..............42
II.3.Stiluri educative in familie si integrarea sociala.............56
III. Familia rroma si procesul socializarii copiilor................66
III.1. Cadrul metodologic...................66
III.2. Studii de caz........................82
III.3. Activitati desfasurate in cadrul proiectului.................106

Concluzii...................................107

Bibliografie................................110

Ghidul de interviu.........................114

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Responsabilitati parentale si relatia dintre parinti si copii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.