Restrangerea exercitarii unor drepturi in Constitutia Romaniei

Trimisa la data: 2009-09-19
Materia: Drept
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_F
Lucrare de licenta despre Restrangerea exercitarii unor drepturi in Constitutia Romaniei
Art.13. din Const. 1866 PRECIZEAZA; "Libertatea individuala este garantata", iar alin.3 al aceluiasi articol "Nimeni nu poate fi oprit sau arestat decat in caz de vina veghiata sau in baza unul mandat judecatoresc motivat".Din faptul ca pentru arestarea legala se cere un mandat judecatoresc, rezulta ca numai cine poate da mandat poate aresta. Mandatul trebuie sa emane de la o persoana competenta, altfel arestarea este ilegala. Dupa art.14 si 15 din codul de procedura penala prefectii de politie si subprefectii de judet nu pot aresta. In doctrina s-a emis idea ca disp.

Art. 13 sunt insuficiente, deoarece mijloacele de garantie fiind prevazute vag de constitutie si urmand a fi determinate prin legi ordinare, lesne se pot suspenda garantiile de libertate individuala prin modificarea unei legi; ar fi de preferat ca formalitatile si cazurile in care se vor face restrictiile la libertatea individuala sa fie determinate de insasi Constitutia din 1866. Nu e destul a zice precum art. "nimeni nu poate fi urmarit decat in cazurile prevazute de lege si dupa formele prevazute de ea", trebuie sa se determine anume aceste cazuri caci sunt o multime de exemple care ne dovedesc ca arestarile legale in forma lor au fost revoltatoare prin arbitrarul care le inspira. Asa de exemplu in 1793 suspectii se arestau in cazuri si dupa forme legale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Restrangerea exercitarii unor drepturi in Constitutia Romaniei

Lucrare de licenta despre Restrangerea exercitarii unor drepturi in Constitutia Romaniei
Cuprins

Planul lucrarii.......................................4

Introducere.....................................................5

Capitolul I. Drepturile si libertatile fundamentale- natura juridica, reglementari constitutionale................................6

Capitolul II. Limitele drepturilor si libertatilor fundamentale...................................10

Capitolul III. Analiza conceptului constitutional al restangerii unor drepturi.............................................26

Capitolul IV. Unele aspecte din practica curtii constitutionale privind aplicarea art. 49 din Constitutie...............................37

Capitolul V. Concluzii finale......................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Restrangerea exercitarii unor drepturi in Constitutia Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.