Retinopatia diabetica proliferativa

Trimisa la data: 2010-03-25
Materia: Medicina
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_B
Lucrare de licenta despre Retinopatia diabetica proliferativa
La nivelul papilei nervului optic retina este atrofica si contine doar cateva celule nevroglice si fibre nervoase amielinice. Aceste fibre, fibrele nervului optic, imprastiate radiar pev toata intinderea retinei vizuale, converg spre papila formand la acest nivel o adancitura limitata de o ridicatura circulara. Papila nefiind sensibila pentru razele luminoase, s-a dat acestei regiuni a retinei numela de pata oarba (punctum caecum) .

In retina, in afara de fibrele proprii aferente, reprezentate prin axonii celulelor multipolare, se mai gasesc si fibre aferente a caror origine este in corpii geniculati externi si care se ramifica in stratul plexiform intern. Se admite ca, unele din aceste fibre comanda contractia conurilor si a bastonaselor celulelor vizuale.Fibrele nervoase din retina, odata ce au strabatut coroida si sclera, se acopera de mielina. Aceste fibre nu poseda strangulatii inelare si nici teaca Schwann; ele sunt acoperite de celule nevroglice. Nervul optic este invelit de teci, care sunt omoloage cu meningele, dura mater, arahnoida si pia mater. Un spatiu subarahnoidian inconjoara nervul optic; acest spatiu este in raport cu sistemul general subarahnoidian.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Retinopatia diabetica proliferativa

Lucrare de licenta despre Retinopatia diabetica proliferativa
Cuprins

Capiolul I. Introducere......................3

Capitolul II. Notiuni de anatomie retiniana si fiziopatologia retinopatiei diabetice.............................6

Capitolul III. Date generale asupra bolii diabetice...............16

Capitolul IV. Principii de tratament in retinopatia diabetica..........34

Capitolul V.Fotocoagularea cu laser-argon in retinopatia diabetica......57

Capitolul VI. Concluzii..................64

Bibliografie.............................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Retinopatia diabetica proliferativa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.