Revelarea si jocurile mastii in lumile barocului

Trimisa la data: 2010-09-21
Materia: Litere
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefana_C
Lucrare de licenta despre Revelarea si jocurile mastii in lumile barocului
Acest topos configureaza baza filosofica a barocului, nefiind totusi, dupa cum Forestier nu intarzie sa precizeze, o inventie proprie barocului. Examinand evolutia sa in timp, cercetatorul francez remarca faptul ca "la sfarsitul Renasterii, in timp ce umanistii revin la o idee mai apropiata de Platon si de stoicieni asistam la o ruptura in conceptia ideii de scena vitae care prevala in Evul Mediu".

Forestier se refera aici la ruptura intre scena si sala (Rousset vorbeste despre "cel de-al patrulea perete" despartitor situat intre spectator si actori, care nu mai respira acelasi aer), transformarea jocului teatral in pur spectacol corespunzand senzatiei indepartarii de Dumnezeu, si una si cealalta repercutandu-se asupra conceptiei de theatrum mundi.

Astfel, la sfarsitul Renasterii, curentul sceptic al umanismului concentrandu-se la randul sau asupra acestei teme, conceptia va primi doua acceptii, in functie de punctul de vedere - religios sau sceptic - din care este privita: a) lumea e un teatru aflat sub privirea lui Dumnezeu care joaca triplul rol de autor, regizor si spectator - judecator, si care, fara a interveni in spectacol, ii confera , prin chiar privirea sa, valoarea si consistenta; b) lumea e un teatru pe scena caruia se agita oamenii, actori ai unui joc absurd al carui deznodamant nu-i altul decat moartea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Revelarea si jocurile mastii in lumile barocului

Lucrare de licenta despre Revelarea si jocurile mastii in lumile barocului
Cuprins

Introducere.......................3

Capitolul I Conceptul de baroc................4

Capitolul II Viteazul don Quijote de la Mancha, tamaduitorul nedreptatilor si obidelor"...................11

Capitolul III Punere in abis sau "magie partiala"; modelul lui Rotrou..................31

Anexe...................

Concluzii...............33

Bibliografie............36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Revelarea si jocurile mastii in lumile barocului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.