Revendicarea bunurilor imobile

Trimisa la data: 2010-04-08 Materia: Drept Pagini: 47 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Simona_I
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile
Transmisibilitatea dreptului de proprietate nu contravine caracterului sau perpetuu. Dimpotriva, transmisibilitatea este corolarul logic si practic al perpetuitatii sale. Si acesta pentru faptul ca viata oamenilor este, ineviatabil, limitata in timp. Prin transmiterea dreptului de proprietate se realizeaza trecerea lui din patrimoniul unei persoane in patrimoniul alteia, fara nici o modificare.La baza transmisiunilor dreptului de proprietate prin acte intre vii sta principiul consensualismului, consacrat in art.971 C.civ. care prevede: "In contractele ce au ca obiect translatia proprietatii, proprietatea se transmite prin efectul consimtamantului partilor, chiar atunci cand nu s-a facut traditiunea sau predarea lucrului."

Tot asfel, facand aplicatia acestui principiu in materia vanzarii, art.1295 alin. 1 dispune: "Vinderea este perfecta intre parti si proprietatea este de drept stramutata la cumparator, in privinta vanzatorului, indata ce partile s-au invoit asupra lucrului si asupra pretului, desi lucrul insca nu va fi predat si pretul inca nu se va fi numarat".Desi legea foloseste termenul de "bun" ori de cel de "lucru", nu da definitia acestuia. Astfel, art.480 C.civ. prevede ca "proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si de a dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut, insa in limitele determinate de lege", iar art.963 dispune ca "Numai lucrurile ce sunt in comert pot fi obiectul unui contract".
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile

Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile
Cuprins

Capitolul I. Definitia si continutul dreotului de proprietate..........3

Capitolul II. Bunurile si clasificarea bunurilor.......................9

Capitolul III. Apararea dreptului de apararesi a celorlalte drepturi reale..................16

Capitolul IV. Notiunea actiunii in revendicare. Sediul materiei.........21

Capitolul V. Caracterele juridice ale actiunii in revendicare.......24

Capitolul VI. Actiunea in revendicare imobiliara.....................33

Capitolul VII. Efecte specifice ale actiunii in revendicare imobiliara..................37

Capitolul VIII. Principiul imprescriptibilitatii.......................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Revendicarea bunurilor imobile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.