Revendicarea bunurilor imobile si mobile

Trimisa la data: 2010-05-09
Materia: Drept
Pagini: 86
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AnaMaria_Oa
Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile si mobile
Temeiul juridic al actiunii in revendicare il constituie dreptul de proprietate pe baza caruia proprietarul poate cere restituirea bunului, ce reprezinta obiectul dreptului sau de proprietate, de la posesorul care-l detine nelegitim.Referitor la sarcina probei atat teoria cat si practica judiciara a stabilit ca principiul enuntat in art. 1169 din Codul Civil, "actori incubit probatio", potrivit caruia "cel ce face o prpunere in fata instantei trebuie sa o dovedeasca" este de aplicatie generala.

Aceasta presupune faptul ca reclamantul trebuie sa dovedeasca dreptul sau de proprietate asupra bunului obiect material al actiunii in revendicare.
Instantele de judecata s-au pronuntat si ele in sensul ca, cu ocazia solutionarii actiunii in revendicare este necesar ca reclamantul sa faca dovada prententiilor sale, in caz contrar actiunea neputand fi admisa.
Astfel, in timp ce reclamantul etse tinut a-si dovedi pretentiile, paratul posesor beneficiaza de o situatie comoda pur pasiva, de asteptare, in favoarea lui sperand o prezumtie de proprietate dedusa din simplul fapt al posesiei. El este dupa cum s-a spus un beatus posidens.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile si mobile

Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile si mobile
Lucrare de licenta despre Revendicarea bunurilor imobile si mobile
Cuprins

Capitolul I Aspecte privind aparitia si evolutia actiunii in revendicare............3

Capitolul II Actiuni prin intermediul carora se apara ..........11

Capitolul III Actiunea in revendicare.............17

Capitolul IV Revendicarea bunurilor imobile.........31

Capitolul V Revendicarea bunurilor mobile.........57

Capitolul VI Revendicarea bunurilor proprietate publica si privata ...........72

Capitolul VII Concluzii si propuneri...........78

Capitolul VIII Elemente de drept comparat........80

Bibliografie.............83

Abrevieri

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Revendicarea bunurilor imobile si mobile". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.