Rezolutiunea contractului

Trimisa la data: 2010-02-16
Materia: Drept
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: justy
Lucrare de licenta despre Rezolutiunea contractului
Traind in cadrul societatii, omul trebuie sa se raporteze in mod continuu la semenii sai, sa tina cont de drepturile si obligatiile celorlalti, pentru ca astfel si propriile sale drepturi si obligatii sa fie respectate.

Cand se afirma ca un anumit subiect este titularul unui drept, atunci trebuie ca un alt subiect sa fie obligat la o prestatie care da efectivitate acelui drept. Prin urmare, raportul juridic civil este un raport obligational, facand obiectul uneia dintre cele mai importante materii din dreptul civil, Teoria generala a obligatiilor.

Contractul este principalul izvor de obligatii civile, instrumentul juridic prin intermediul caruia omul intra in relatii juridice cu alti indivizi, pentru a-si putea satisface nevoile inerente a unei vieti traite intr-o comunitate bine organizata.

Tema lucrarii de fata este un studiu al unei sanctiuni civile, aplicabile categoriei contractelor sinalagmatice, in cazul in care una din partile contractante nu-si executa obligatia. Este vorba despre sanctiunea rezolutiunii, aplicata contractelor sinalagmatice cu executare uno ictu, care, alaturi de o alta sanctiune inrudita, insa aplicata doar contractelor sinalagmatice cu executare succesiva (rezilierea), constituie concepte fundamentale in cadrul teoriei generale a contractului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rezolutiunea contractului

Lucrare de licenta despre Rezolutiunea contractului
Cuprins

Introducere..........................................2

Capitolul I. Consideratii generale asupra rezolutiunii.................3
Sectiunea I. Notiunea, originea si reglementarea rezolutiunii..........3
Sectiunea a II-a. Delimitarea rezolutiunii sanctiunii de drept civil................6

Capitolul al II- lea. Felurile rezolutiunii.............10
Sectiunea I. Rezolutiunea judiciara (Regula)..........................10
Sectiunea a II- a. Rezolutiunea conventionala (Exceptia)..............39

Capitolul al III- lea. Efectele rezolutiunii contractelor.............44
Sectiunea I. Efectele rezolutiunii intre partile contractante.........44
Sectiunea a II-a. Efectele rezolutiunii fata de terti.................45

Capitolul al IV- lea. Actiunea in rezolutiune.........................47
Sectiunea I. Apararea drepturilor de creanta nascute din contractele sinalagmatice..................47
Sectiunea a II- a. Aspecte procedurale..................53

Capitolul al V- lea. Rezolutiunea in dreptul strain...................61
Sectiunea I. Aspecte ale rezolutiunii in dreptul german...............61
Sectiunea a II- a. Aspecte ale rezolutiunii in dreptul italian........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rezolutiunea contractului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.