Riscul de creditare la o societate comerciala

Trimisa la data: 2009-02-25 Materia: Economie Pagini: 97 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Stefan_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Riscul de creditare la o societate comerciala
Creditul poate fi consimtit in cadrul unei tranzactii unice; acordarea unui imprumut, vanzarea unei obligatiuni, angajarea unui depozit.
In cadrul sistemelor de credit deschis - linii de credit , imprumuturile efective intervin la intervale de timp liber alese de catre debitor, cartile de credit fiind cele mai raspandite pentru aceasta forma.
Consimtirea unei tranzactii, respectiv acordarea creditului, este un act de mare importanta, in vederea caruia creditorul trebuie sa-si asigure o buna informare si documentare pentru evitarea riscului.

In acest sens bancile isi creeaza un cadru propriu de informare si documentare, sau apeleaza la agenti specializati care studiaza capacitatea de plata si potentialul economic al firmelor.
6.Consemnarea si transferabilitatea sunt de asemenea, caracteristici ale creditului. Acordurile de credit sunt consemnate, in marea lor majoritate, prin inscrisuri si instrumente de credit a caror forma de prezentare implica aspecte multiple si diferentiate.Esential in aceste instrumente este obligatia ferma a debitorului privind rambursarea imprumutului, respectiv dreptul creditorului de a i se plati suma angajata.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Riscul de creditare la o societate comerciala

Cuprins

Capitolul I. Creditul...........................................3
I.1. Formele istorice si elementele constitutive ale creditului..................................3
I.2. Trasaturile caracteristice ale creditului........................7
I.3. Formele creditului.......................................11

Capitolul II. Garantia - forma de reducerea a riscului de creditare............................................33
II.1.Garantia si partile implicate in garantie........................33
II.2. Atributele unei bune garantii.............................35
II.3. Tipuri de garantii acceptate de banci.........................38

Capitolul III. Riscul de creditare................................47
III.1. Estimarea riscului de creditare.............................47
III.2. Procesul decizional de acordare a creditului..................50
III.3. Reglementari privind limitarea riscului de creditare..............................................64

Capitolul IV. Analiza riscului de creditare la S.C. SANSTICLO S.R.L. in viziunea bancii Carpatica Ploiesti................................69
IV.1. Analiza S.C. SANSTICLO S.R.L................................69
IV.2. Analiza si coordonarea creditului pentru nevoi temporare la S.C. SANSTICLO S.R.L...........................................75
IV.3. Metode de acoperire a riscului de credit......................87

Capitolul V. Concluzii si propuneri..................................92

Bibliografie......................................................96
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Riscul de creditare la o societate comerciala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.