Riscul operational si managementul lui

Trimisa la data: 2010-08-11
Materia: Management
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorina_P
Lucrare de licenta despre Riscul operational si managementul lui
Unul dintre riscurile operationale importante il reprezinta riscul de sistem informatic, care poate produce pierderi insemnate atat unei singure banci cat si mai multor banci implicate. Datorita faptului ca intreaga activitate bancara foloseste tehnica informatica, riscurile acestui domeniu sunt deosebite, iar managementul riscului informatic este deosebit de complex.

Riscul informatic este generat de factorii care concep programele informatice, apoi de folosirea echipamentului informatic, de folosirea energiei electrice si a telecomunicatiilor. Informatica este un veritabil instrument de productie intr-o banca. Eficacitatea ei este un factor decisiv in bataile rentabilitatii si adaptarii la un mediu din ce in ce mai dificil si concurential. Erorile de conceptii, intarzierile in punerea in aplicarea noilor tehnologii, cu consecinte directe asupra rentabilitatii serviciilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Riscul operational si managementul lui

Cuprins


Capitolul I Riscul operational - notiuni conceptuale.........3

Capitolul II Prevenirea efectelor negative ale riscului operational la societatile bancare...........13

Capitolul III Managementul riscurilor operationale........27

Capitolul IV - Studiu de caz - privind riscurile operationale......51

Concluzii................62

Bibliografie...........66


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Riscul operational si managementul lui". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.