Riscul si rentabilitatea in cadrul unei societati

Trimisa la data: 2010-06-26 Materia: Economie Pagini: 119 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Roberta_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Riscul si rentabilitatea in cadrul unei societati
Daca VA este pozitiva, atunci exista un surplus al productiei in raport cu consumul intermediar sau cu alte cuvinte, VA reprezinta un criteriu pentru aprecierea raportului specific al intreprinderii la realizarea productiei sale. VA este un indicator mai sintetic decat cifra de afaceri si productia. Cifra de afaceri evidentiaza performanta comerciala a intreprinderii, respectiv capacitatea sa de vanzare. Dar cifra de afaceri nu este un indiciu pertinent pentru aprecierea dimensiunii unei intreprinderi.

In sustinerea acestei afirmatii ne vom baza pe un exemplu simplu:Astfel, o intreprindere cu instalatii reduse poate realiza o cifra de afaceri importanta, dar numai utilizand pe langa propriile utilaje si subansamble de la terti.Ca urmare, VA este singurul indicator care masoara aportul specific al intreprinderii la realizarea productiei sale.Cel mai important lucru referitor la surplusul adus de productie peste consumul intermediar nu este valoarea absoluta a cestuia, ci faptul de a fi suficient. VA contine, intre altele, cheltuieli de personal, amortizarea cheltuielilor financiare si, in sfarsit, rezultatul net. Tinand cont de remunerarea din VA a participantilor la activitatea economica a intreprinderii se poate evidentia o structura a exploatarii prin intermediul ratelor de repartizare a valorii adaugate.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Riscul si rentabilitatea in cadrul unei societati

Cuprins

Capitolul I. Structura financiara si rentabilitatea...................4
1.1. Agregatele economice si financiare ale contului de rezultat......................................4
1.2. Rentabilitatea de exploatare si levierul operational.............12
1.3. Efectul de levier financiar si incidenta structurii financiare asupra rentabilitatii......................................14
1.4. Capacitatea de autofinantare si conflicte potentiale intre rentabilitate, solvabilitate si lichiditate..........................20

Capitolul II. Analiza rentabilitatii prin metoda ratelor........................................37
2.1. Principiile analizei prin rate...........................37
2.2. Principalele metode de utilizare a ratelor.......................37
2.3. Intelegerea mecanismului economic al intreprinderii prin intermediul ratelor sale...................................40
2.4. Ratele - instrumente de control..............................42
2.5. Principalele rate de rentabilitate.............................47
2.6. Descompunerea ratelor de rentabilitate...........................50

Capitolul III. Diagnosticul riscului..............................60
3.1. Riscul economic.....................................60
3.2. Riscul financiar al intreprinderii...........................65
3.3. Riscul de faliment...................................68
3.4. Detectarea riscului de faliment prin metoda scorului.......................................77
3.5. Riscuri externe..................................78

Capitolul IV. Studiu de caz privind diagnosticul rentabilitatii si al riscului la societatea comerciala Targoviste........................82
4.1. Forma juridica de organizare si obiectul de activitate.......................................82
4.2. Circuitul informational..................................85
4.3. Analiza soldurilor intermediare de gestiune......................87
4.4. Analiza ratelor de rentabilitate............................87

Concluzii........................................116

Bibliografie................................................118
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Riscul si rentabilitatea in cadrul unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.