Riscuri bancare - evaluare si modalitati de gestiune

Trimisa la data: 2014-06-17
Materia: Finante-Banci
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marinka_0907
Lucrare de licenta despre Riscuri bancare - evaluare si modalitati de gestiune
Administrarea riscurilor bancare constituie o componenta importanta a strategiei bancii de obtinere a unui nivel scontat al profitului cu mentinerea unei expuneri la risc acceptabile.Banca este permanent intr-o deplina confruntare cu problema riscurilor, astfel incit ea reprezinta anume acel jucator care activeaza pe resurse imprumutate si in caz de alegere a unei o strategii incorecte simte pe deplin consecintele negative asa zisului efect de levier.

Anume gestionarea corecta a riscurilor este cheia de success a oricarei banci in evolutia sa prospera in cadrul unui sistem bancar. Odata cu minimizarea riscurilor se produce si minimizarea pierderilor inregistrate de aceasta avind ca efect maximizarea rentabilitatii bancii, ceea ce-i direct proportional cu sporirea increderii populatiei in institutia financiara a caror clienti sunt. In procesul de identificare si gestionare a riscurilor banca se ghideaza cu un sir de norme, regulamente inclusiv tinind cont de standarde nationale si internationale care vin sa protejeze activitatea bancii cu maxima prudenta atit spre avantajarea pozitiei institutiilor financiare cit si a persoanelor ce benificiaza de serviciile acetseia. Toate aceste restrictii sunt cauza provocarii un rezultate pozitive ca:

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Riscuri bancare - evaluare si modalitati de gestiune

Cuprins

Introducere........................................4

Capitolul I. Aboradari teoretice privind riscurile in cadrul bancii comerciale......................................8
1.1 Riscul- notiuni teoretice.................................8
1.2 Riscurile in cadrul bancii si clasificarea lor.....................11
1.3 Interdependenta riscurilor in cadrul bancii comerciale si evaluare lor................................23

Capitolul II. Gestiunea si evaluarea riscurilor in cadrul BC "VICTORIABANK" S.A.................................27
2.1 Modalitati de gestiune a riscurilor in cadrul BC "Victoriabank" S.A...........................................27
2.2 Evaluarea riscului de credit pe perioada(2008-2011)...............................35
2.3 Evaluarea riscului de lichiditate pe perioada(2008-2011).................................46

Capitolul III. Eficientizarea gestiunii riscurilor bancare prin identificarea strategiilor de minimizare a acestora..........................................55
3.1 Influenta riscului de credit si a celui de lichiditate in BC "Victoriabank" S.A........................................55
3.2 Modalitati de minimizare a riscului creditar in BC "Victoriabank" S.A.....................................60
3.3 Proceduri de minimizare a riscului de lichiditate in cadrul BC "Victoriabank" S.A.......................................64

Incheiere...............................................70

Bibliografie...............................................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Riscuri bancare - evaluare si modalitati de gestiune". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.