Riscurile in sistemele de plati si compensari

Trimisa la data: 2008-08-29
Materia: Finante-Banci
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: adina.zanet
Lucrari de licenta despre Riscurile in sistemele de plati si compensari
Riscul este un factor fundamental al afacerilor, deoarece din nicio activitate nu se poate obtine profit fara risc. De aceea orice societate comerciala si bancara incearca sa-si maximizeze profitul prin gestionarea riscului specific domeniului sau de activitate si prin evitarea sau transferarea riscului pe care aceasta nu doreste sa-l preia. Este evident ca o strategie bancara performanta trebuie sa cuprinda atat programe cat si proceduri de gestionare a riscurilor bancare care vizeaza, de fapt, minimizarea probabilitatii producerii acestor riscuri si a expunerii potentiale a bancii.

Acest lucru rezulta din obiectivul principal al acestor politici, anume acela de minimizare a pierderilor sau cheltuielilor suplimentare suportate de banca, iar obiectivul central al activitatii bancare il constituie obtinerea unui profit cat mai mare pentru actionari.Importanta gestiunii bancare nu se rezuma doar la minimizarea cheltuielilor.

Preocuparea permanenta a conducerii pentru minimizarea expunerii la risc are efecte pozitive si asupra comportamentului salariatilor care devin mai rigurosi si mai costiinciosi in indeplinirea sarcinilor de servici; nu este de neglijat nici efectul psihologic de descurajare a unor activitati frauduloase. Existenta unor programe adecvate pentru prevenirea si controlul riscurilor bancare contribuie si la impunerea institutiei in cadrul comunitatii bancare, nu de putine ori existenta unor astfel de programe conditionand admiterea sau participarea bancii respective la asociatii interbancare sau obtinerea de calificative superioare din partea autoritatilor bancare. In sfarsit, o gestiune eficace a riscurilor bancare isi va pune amprenta si asupra imaginii publice a bancii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Riscurile in sistemele de plati si compensari

Lucrari de licenta despre Riscurile in sistemele de plati si compensari
CAPITOLUL 1
1.Riscul bancar
1.1. Conceptul de risc bancar............................1
1.2. Riscurile asociate sistemelor de plati..............3
1.2.1.Riscul Sistemic....................................4
1.2.2. Riscul specific...................................6

CAPITOLUL 2
2. Riscul operational....................................7
2.1. Riscul in activitatea de tezaur si casierie.........11
2.2. Riscul privind operatiunile prin virament...........13
2.3. Riscul in operatiunile cu CECUL.....................14
2.4. Riscul in operatiunile cambiale.....................14
2.5. Riscul in operatiunile de transferuri externe.......15
2.6. Riscul in platile cu cardul.........................15

CAPITOLUL 3
3. Riscurile in platile electronice........................17
3.1. Riscurile in platile electronice in timp real.........17
3.2. Riscurile in platile electronice prin internet........19
3.2.1. Standarde internationale de supraveghere pentru activitatea de E-BANKING..............24

CAPITOLUL 4
4. Securitatea platilor electronice.....................27

5. STUDIU DE CAZ:
Riscul de frauda pe site-ul www.eBay.com................30

Concluzii.................40
Bibliografie..............42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Riscurile in sistemele de plati si compensari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.