Riscurile si activitatea de creditare

Trimisa la data: 2009-07-11
Materia: Economie
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_B
Lucrare de licenta despre Riscurile si activitatea de creditare
In general nevoia de creditare apare din lipsa fondurilor proprii pentru a face fata in intregime cheltuielilor ocazionale de desfasurare normala a activitatii complexe a fiecarui agent economic (productie, investitii, comerciala etc.). La orice agent economic apar dezechilibre, disfunctionalitati in cazul trezoreriei, al gestiunii intreprinderii. De aceea creditul de trezorerie ocupa o pondere insemnata in totalul creditelor bancare. Creditul de trezorerie este necesar cand activul circulant din bilant nu poate fi acoperit integral din incasari si din fondul de rulment.

Se poate afirma ca in cadrul creditelor de exploatare creditul de trezorerie detine primul loc.Orice agent economic detine active circulante importante determinate in primul rand de activitatea de productie si in al doilea rand, de creantele asupra clientelei. La orice agent economic, sursele de finantare trebuie sa fie suficiente pentru a face fata nevoilor de acoperire a activului circulant. In tara noastra, fondul de rulment are in general un volum mai mare decat in tarile cu o economie dezvoltata, ca urmare a vitezei mai mici de rotatie a mijloacelor circulante in general si a ciclului de fabricatie mai lung.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Riscurile si activitatea de creditare

Cuprins

Capitolul I. Creditarea, parte componenta de baza a tehnicii si operatiunilor bancare..................................3
1.1 Necesitatea diversificarii operatiunilor, tehnicilor, produselor si serviciilor bancare...................................3
1.2 Principiile activitatii de creditare...................................8
1.3 Creditarea agentilor economici...................................9

Capitolul II. Riscurile bancare si gestiunea lor..................................10
2.1 Definirea riscurilor bancare..................................10
2.2 Importanta gestiunii riscurilor bancare...................................11

Capitolul III. Riscul in activitatea de creditare..................................14
3.1 Rolul calitatii portofoliului de credite bancare..................................14
3.2 Politica de creditare..................................14
3.3 Riscul individual de creditare..................................19
3.4 Gestiunea riscului de credit global..................................32

Capitolul IV. Operatiuni bancare privind garantia creditelor..................................35
4.1 Evaluarea riscului in activitatea de creditare..................................35
4.2 Determinarea formelor de garantie a creditelor..................................38
4.3 Garantii reale..................................39
4.4 Garantii personale..................................41
4.5 Alte garantii..................................42
4.6 Asigurarea activelor imprumutatilor constituite
garantie a creditelor..................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Riscurile si activitatea de creditare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.