Rolul Parlamentului

Trimisa la data: 2014-11-11 Materia: Stiinte Politice Pagini: 68 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: mariacamelia2
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Rolul Parlamentului
Tratatul de la Lisabona, cunoscut in faza de proiect sub numele de Tratatul de Reforma este un tratat destinat sa inlocuiasca tratatul constitutional european, proiect abandonat ca urmare a respingerii, prin referendum, de catre Olanda si Franta. Denumirea sa oficiala este Tratatul de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeana si a Tratatului de instituire a ComunitaNii Europene.

Tratatul a fost semnat la 13 decembrie 2007 si ratificat de Romania in anul 2008 (prin Legea nr.13/2008), aceasta fiind al patrulea stat membru al Uniunii Europene care a incheiat procedura de ratificare parlamentara, dupa finalizarea acestui proces in Ungaria, Slovenia si Malta.
Dupa ratificarea celorlalte state membre, rezultat al voinNei comune si a demersurilor conjugate ale actorilor politici, documentul a intrat in vigoare la 01 decembrie 2009, fiind menit sa asigure raspunsul Uniunii Europene la noile provocari globale si la problemele care conteaza cel mai mult pentru cetaNeni, aducand Europa mai aproape de acestia .
Potrivit prevederilor art.1 alin.(4) din acest Tratat , obiectivele acestuia urmaresc:
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Rolul Parlamentului

Cuprins

Introducere.........................................3

Capitolul I. Notiuni generale privind Tratatul de la Lisabona.......................................3

Capitolul II. Cinstitutia si administratia publica......................24
1.1. Aspecte generale privind Constitutia..........................24
1.2. Constitutia Romaniei dupa revolutia din decembrie 1989..................................................25
1.3. Separarea puterilor in stat.........................28
1.5. Sistemul de autoritati publice.............................30
1.5 Notiunea de administratie public..................................32

Capitolul III. Rolul Parlamentelor Nationale si fondurilor europene................................................35

Studiu de caz..............................................51

Concluzii si propuneri...........................................66

Bibliografie..............................................66
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul Parlamentului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.