Rolul administratiei publice in procesul de europenizare

Trimisa la data: 2010-07-27
Materia: Administratie Publica
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_R
Lucrare de licenta despre Rolul administratiei publice in procesul de europenizare
Dincolo de obiectivele pur intentionale, purtatoare ale unui bogat inteles politico-ideologic, actorul international cel mai vizibil Europei (si deci, si Romaniei), in plan institutional, este Uniunea Europeana. Fara a intra intr-o dezbatere dedicata subiectului socializarii entitatilor purtatoare (inca) a atributului suveranitatii , in contextul relatiilor pricinuite de procesul comunitar de extindere , vom asuma pe parcursul prezentului demers influenta directa a organizatiei supranationale mai sus citate asupra ansamblului de norme, practici si valori nationale specifice statelor europene.

Cu aproximativ un deceniu in urma, Conzelman (1998:5) considera ca "ideea potrivit careia influenta Uniunii Europene asupra politicii interne a statelor membre se realizeaza cu deosebire prin intermediul unei A© presiuni A>> directe a Comisiei, apartine unui model demodat de conceptualizare a Comunitatii si a proceselor politice din interiorul sau.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul administratiei publice in procesul de europenizare

Lucrare de licenta despre Rolul administratiei publice in procesul de europenizare
Cuprins

Introducere............3

Sectiunea 1: "Procese fundamentale ale europenizarii"............5
Procesul de europenizare in contextul Comunitatii Europene. Cadru de analiza..............5
Abordari teoretice ale procesului de europenizare.........10
Forme si tipuri de europenizare .......15

Sectiunea 2: "Spatiul Administrativ European"............19

Administratia publica si procesul de europenizare. Implicatii teoretice...............19
Parghii si instrumente de europenizare. Cazul administratiei publice.............24
Practici ale europenizarii: Spatiul Administrativ European in context autohton...........36

Referinte bibliografice..............44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul administratiei publice in procesul de europenizare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.