Rolul asigurarilor de raspundere in economia actuala

Trimisa la data: 2010-07-24 Materia: Economie Pagini: 80 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_Ma
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Rolul asigurarilor de raspundere in economia actuala
Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto este produsul cel mai reprezentativ al clasei de asigurari de raspundere.
Din categoria asigurarilor facultative de raspundere, tin sa mentionez principalele tipuri de polite pe care le voi cerceta minutios in cadrul prezentei teze, si anume: Cartea Verde, asigurarea de raspundere a carausului in baza CMR/TIR, asigurarea de raspundere a operatorilor avia, asigurarea de raspundere a constructorului ,asigurarea de raspundere a angajatorului, asigurarea de raspundere a producatorului, asigurarea de raspundere a unitatilor hoteliere si, in cele din urma, si cea profesionala.

Desi produsele mentionate mai sus exista pe piata asigurarilor RM, unele dintre ele sunt solicitate in mod limitat.Varietatea redusa a serviciilor de asigurare prestate, care si acelea nu sunt chiar atit de atractive pentru potentialii asigurati, este o disfunctionalitate a sistemului de asigurari care se cere de a fi lichidata, prin perfectionarea bazei legislative, prin sporirea gamei asigurarilor prestate , precum si prin atractivitatea lor.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Rolul asigurarilor de raspundere in economia actuala

Lucrare de licenta despre Rolul asigurarilor de raspundere in economia actuala
Cuprins

Introducere...............................3

Capitolul I. Importanta si rolul asigurarilor de raspundere in economia contemporana.............................7
1.1Continutul economic si structura asigurarilor de raspundere.........7
1.2 Necesitatea, aparitia si evolutia asigurarilor de raspundere......14
1.3 Globalizarea economica si extinderea domeniului de aplicare al asigurarilor de raspundere...............21

Capitolul II. Modalitati si forme de asigurare de raspundere aplicate in practica internationala si nationala...............27
2.1 Asigurari de raspundere aplicate prin efectul legii.........28
2.2 Asigurari de raspundere facultativa..............45

Capitolul III. Directii si modalitati de eficientizare a asigurarilor
de raspundere aplicate in RM..................59
3.1 Cai si metode de reglementare structurala si legala a asiguratorilor ce aplica asigurarea de raspundere.........59
3.2 Problemele reglementarilor prudentiale si financiare ale asigurarilor de raspundere...............64

Concluzii si recomandari.................75

Bibliografie............................80
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul asigurarilor de raspundere in economia actuala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.