Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu tumori craniene

Trimisa la data: 2010-10-31
Materia: Medicina
Pagini: 48
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: alinageo
Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu tumori craniene
Tumorile subtentoriale
Spre deosebire de tumorile supratentoriale,in localizarea subtentoriala sindromul tumoral este insotit,de obicei,de fenomen de HIC precoce si intens,Cefaleea,vertijul,varsaturile,tulburarile de echilibru,tulburarile de tonus muscular sunt adesea prezente inaintea semnelor neurologice de localizare.

1.Tumorile cerebeloase se manifesta clinic prin:sindromul HIC-cefalee occipital si/sau occipito-frontala;sindrom cerebelos.Tulburari de mers si echilibru,tulburari de coordonare a miscarilor,scaderea tonusului muscular,diminuarea ROT.Caracteristicile sunt "crizele cerebeloase"manifestate prin hiperextensia superioara,insotita uneori de tulburari vegetative cardiovasculare si respiratorii.In evolutie,prin comprimarea trunchiului celebral de catre tumoara dezvoltata in cerebel,apar semen de imprumut:paralizii de nervi cranieni-VI,VII,VIII.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu tumori craniene

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu tumori craniene

Introducere..........3
I Partea generala....5
a)Notiuni actuale din literatura de specialitate privind sifilisul.....5
b)Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu sifilis........13

II Partea speciala..........21
a)Plan de ingrijire nursing...........21
b)Studiul a trei cazuri clinice intalnite in practica.....23

III Concluzii...........49

IV Bibliografie.........50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu tumori craniene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Buna, m-ar interesa o lucrare de licenta. as vrea sa stiu un pret . mersii

    Andreamaria | 2017-03-20 13:47:45
  • Buna, orice lucrare de licenta costa 10 euro + TVA. O poti achizitiona prin sms, card sau paypal

    Admin | 2017-03-20 16:09:15
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.