Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu peritonita acuta

Trimisa la data: 2012-03-28
Materia: Medicina
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_T
Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu peritonita acuta
Interventie chirurgicala obligatorie (exceptie facand peritonitele primare). Ea trebuie facuta de urgenta iar tehnica si tactica operatorie sa fie cea mai putin socanta dar eficace.Interventia chirurgicala trebuie sa realizeze cel putin suprimarea sursei (inchiderea perforatiei, indepartarea apendicelui, a trompei uterine gangrenate, etc.)Drenajul cavitatii peritoneale, mai precis in zonele de elctie unde se dezvolta abcesele. Exteriorizarea drenurilor se face la distanta de plaga operatorie unde declivitatea asigura cea mai buna evacuare.

Daca interventia chirurgicala si drenajul sunt factori esentiali specifici ai tratamentului peritonitei, succesul final si prognosticul depid de strictetea cu care sunt aplicate propunerile generale.Masuri terapeutice generale:Reapos la pat - pozitie semiasezanda.Aspiratie nazo-gastrica, se instituie din primele momente de la suspiciunea unei peritonite. Prin aceasta masura se evita varsatura si posibilitatea aspiratiei traheo-bronsice.Reechilibrarea hidroelectrolitica este componenta terapeutica majora. Cantitatile de apa si electroliti ce trebuiesc administrate se stabilesc in functie de tensiunea arteriala, presiunea venoasa centrala, ionograma, hematocrit, semne clinice obiective.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu peritonita acuta

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu peritonita acuta
Cuprins

Capitolul I. Peritonita acuta....................................3
Definitie...........................................3
Clasificare..............................................3
Etiologie..............................................4
Simptomatologie.................................................6
Examen clinic si paraclinic.........................................10
Diagnostic....................................................11
Tratament...................................................11

Capitolul II. Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavilor cu peritonita acuta................................................13

Capitolul III. Cazuri clinice..........................................18

Bibliografie....................................................40Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul asistentei medicale in ingrijirea bolnavului cu peritonita acuta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.