Rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientelor cu fibrom uterin

Trimisa la data: 2012-12-12
Materia: Medicina
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: selena_bianca
Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientelor cu fibrom uterin
Leiomioamele uterine sunt tumori benigne proliferative, bine circumscrise, pseudo-incapsulate, alcatuite din fibre musculare si elemente de tesut conjunctiv fibros, sunt de asemenea, cunoscute ca fibroame, mioame sau fibromioame. Fibromul uterin este o masa celulara ce se dezvolta la nivelul uterului. Fibromul se poate dezvolta in interiorul cavitatii uterine, la exteriorul uterului sau in grosimea peretelui acestuia.Fibromul nu trebuie tratat decat in momentul in care creeaza probleme.

Incidenta:Fibromul uterin nu este intalnit inainte de pubertate. Fibroamele sunt mai frecvent intalnite la femei de 30-40 de ani aproximativ 15-20%. Pana la varsta de 50 de ani, 80% din femei prezinta fibroame uterine.Fibromul uterin nu este asociat cu un risc crescut de cancer uterin si aproape niciodata nu se transforma in cancer.Paritatea sau numarul de nasteri din antecedentele femeii nu par sa influentezeincidenta fibroamelor.Boala are o incidenta ridicata la femeile negrese fara o explicatie pluzibila.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientelor cu fibrom uterin

Cuprins

Introducere..............................................4

Capitolul I. Aparatul genital feminin.................................6
1.1 Aspecte generale..........................................6
1.2 Functia genitala feminina....................................8

Capitolul II. Fibromul uterin....................................9
2.1 Notiuni introductive..........................................9
2.2 Etiopatologie......................................11
2.3 Simptomatologie..................................11
2.4 Examene clinice..........................................12
2.5 Probe de laborator si examene diagnostice......................12
2.6 Tratament.............................................13

Capitolul III. Rolul asistentei in ingrijirea pacientilor cu fibrom uterin......................................................15

Capitolul IV. Prezentare de caz fibrom uterin........................23
Caz I: Fibrom uterin......................................23
Caz II: Fibrom uterin femoragic....................................27
Caz III: Fibrom uterin........................................34

Concluzii...................................................39

Bibliografie.................................................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientelor cu fibrom uterin". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.