Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie in sectia de chirurgie

Trimisa la data: 2010-09-13
Materia: Medicina
Pagini: 64
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nicoletadanielaborcan
Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie in sectia de chirurgie
Interventia chirurgicala reprezinta un eveniment deosebit in viata pacientului care va fi resimtita ca un soc sau ca o agresiune perceputa constient sau inconstient.

Rolul asistentei medicale pentru pacient este important si de lunga durata, atat in pregatirea preoperatorie, cat si dupa interventia chirurgicala.

Daca preoperator rolul asistentei medicale este de a pregati fizic si moral interventia chirurgicala, postoperator, rolul important consta in usurarea restabilirii complete, pana la starea anterioara interventiei chirurgicale.

Proiectul de diploma are ca tema "Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie a pacientilor din sectia de chirurgie". Este structurat in doua parti distincte: PARTEA GENERALA in care am prezentat aspecte generale actuale din literatura de specialitate privind rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie a pacientilor cu afectiuni chirurgicale si PARTEA SPECIALA care cuprinde planul de ingrijire nursing a trei cazuri semnificative care au necesitat practicarea unei interventii chirurgicale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie in sectia de chirurgie

Lucrare de licenta despre Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie in sectia de chirurgie
INTRODUCERE...........2

PARTEA GENERALA
I.CAPITOLUL I
Aspecte generale actuale din literatura de specialitate, privind:
a) Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie a pacientilor in sectia de chirurgie...........4
b) Rolul asistentei medicale in ingrijirea postoperatorie a pacientilor in sectia de chirurgie........15

PARTEA SPECIALA:
CAPITOLUL II - Planul de ingrijire nursing a trei cazuri clinice semnificative..........23

III. CONCLUZII.............63

IV. BIBLIOGRAFIA...........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul asistentei medicale in ingrijirea preoperatorie si postoperatorie in sectia de chirurgie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.