Rolul autoritatii tutelare in punerea sub interdictie a unei persoane

Trimisa la data: 2009-04-07
Materia: Administratie Publica
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: crisstyil
Lucrare de licenta despre Rolul autoritatii tutelare in punerea sub interdictie a unei persoane
Toate actiunile umane sunt regizate social , derulandu-se dupa modele socialmente sintetizate si sanctionate. Ajutorarea indivizilor si grupurilor aflate in dificultate se supune si ea aceleiasi normativitati comunitare, aceleiasi conditionari contextuale in privinta stabilirii beneficiarului, a continutului si a manierelor de interventie. Acesta este motivul pentru care, intr-o organizare academica a teoriei asistentiale, analiza contextuala este o componenta de prima importanta.

O astfel de analiza ne arata ca, indiferent de epoca istorica si de arealul cultural, toate comunitatile umane s-au confruntat mereu cu multiple situatii problematice, pentru care indivizii luati in parte nu puteau fi facuti raspunzatori ( cu exceptia celor care, din pozitia de autoritate publica, influentau negativ ansamblul societatii ) .

Realitate la fel de veche, ca si istoria umanitatii, este asistenta sociala, cel putin din doua motive: in primul rand, toate colectivitatiile au avut intotdeauna in componenta lor indivizi care, din cauze genetice, naturale sau sociale, s-au aflat in imposibilitatea de a-si satisface nevoile prin mijloace proprii; in al doilea rand, in nici un tip de civilizatie nu a lipsit total grija fata de membrii aflati in dificultate.

Astfel, saracia , dizabilitatile, existenta orfanilor si a copiilor abandonati, a batranilor bolnavi si fara sprijin familial sunt probleme vechi de cand lumea, pe care omenirea a incercat, de-a lungul istoriei , sa le rezolve apeland la diverse structuri si mecanisme interne de reglaj, unele spontane, iar altele institutionalizate.

Cu toate acestea, aparitia unei profesii axate pe rezolvarea problemelor sus mentionate in mod stiintific si sistematic este un fapt relativ recent, crearea sistemelor nationale de asistenta sociala si, implicit, ale construirii identitatii profesiei de asistent social a avut loc in primele decenii ale secolului XX.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul autoritatii tutelare in punerea sub interdictie a unei persoane

Lucrare de licenta despre Rolul autoritatii tutelare in punerea sub interdictie a unei persoane
Cuprins

Capitolul I Autoritatea tutelara - aspecte preliminare

1. Aparitia si Istoricul institutiei...................................1
2. Atributii si competente.............................................5
2.1. Alte atributiuni ale Autoritatii tutelare..........................8
3.Rolul Autoritatii tutelare vis a vis de persoane major...............8
3.1.Ocrotirea bolnavului psihic prin interdictia judecatoreasca........15
3.2. Procedura punerii sub interdictie a persoanei adulte..............17
3.2.1. Persoanele care pot cere punerea sub interdictie................19
3.2.2. Pronuntarea hotararii de punere sub interdictie.................22
3.2.3. Efectele punerii sub interdictie................................23
3.2.4. Ridicarea interdictiei..........................................24
3.2.5. Incetarea curatelei.............................................25
3.3. Asistarea persoanelor in varsta la incheierea unor acte juridice........25

Capitolul II Aspecte de drept comparat privind institutia autoritatii tutelare

1. Institutia Autoritatii tutelare si institutii similare..............28
2. Armonizarea legislatiei privind competentele autoritatii tutelare......30
3. Concluzii si propuneri..............................................35
4. Studiu de Caz.....................................41

Bibliografie...........................................................44

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul autoritatii tutelare in punerea sub interdictie a unei persoane ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.