Rolul complexului militaro - industrial din Federatia Rusa in comertul mondial cu produse militare

Trimisa la data: 2010-04-25
Materia: Istorie
Pagini: 119
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_T
Lucrare de licenta despre Rolul complexului militaro - industrial din Federatia Rusa in comertul mondial cu produse militare
Situatia industriei de aparare din Federatia Rusa pare insa si mai grava decat cea din SUA sau din statele occidentale. Dupa disparitia Uniunii Sovietice si a blocului statelor comuniste, dupa prabusirea sustinerii politice si ideologice, dupa anularea privilegiilor de care beneficia sub conducerea sovietica, acest adevarat "stat in stat" - complexul militaro-industrial rus - s-a vazut pus in fata unui program de restructurare si reorganizare extrem de dur.

Realizate in timpul perioadei sovietice, intreprinderile din industria rusa de aparare au acordat de-a lungul existentei lor putina atentie costurilor lor de productie. Din acest punct de vedere, complexul militaro-industrial rus pare a fi intr-o situatie mult mai grava decat corespondentii sai din statele vestice. Mai mult, productia cu caracter militar in fosta URSS a fost concentrata in firme extrem de integrate pe plan vertical, multe dintre ele avand facilitati multi-functionale. Integrarea pe verticala era menita sa asigure complexul militaro-industrial impotriva incertitudinilor retelei de aprovizionare, dar a dus si la o crestere excesiva a costurilor de productie. Pe langa toate acestea, sistemele inadecvate de contabilizare fac dificila masurarea costurilor acestor firme.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul complexului militaro - industrial din Federatia Rusa in comertul mondial cu produse militare

Cuprins


Introducere..............3

Capitolul I Complexul militaro - industrial rus...........6

Capitolul II Restructurarea complexului militaro-industrial rus, cerinta a noilor situatii politice, militare si economice pe plan global...............42

Capitolul III Complexul militaro-industrial rus pe piata mondiala de armament si tehnica de lupta...........66

Partea I Masuri luate pe plan international privind controlul exportul de armament si tehnica de lupta..........80

Partea a II-a Regimuri de control a arsenalelor militare si acorduri de dezarmare..........89

Concluzii finale.........102

Anexe............109

Bibliografie.........117

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul complexului militaro - industrial din Federatia Rusa in comertul mondial cu produse militare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.