Rolul creditului in sustinerea si imbunatatirea agriculturii

Trimisa la data: 2010-04-22
Materia: Agronomie
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_R
Lucrare de licenta despre Rolul creditului in sustinerea si imbunatatirea agriculturii
Viata bancara practica a preconizat o serie de masuri de maxima importanta pentru perfectionarea sistemului si apararului bancar din tara noastra. Printre aceste masuri se inscrie si cea care priveste intarirea aparatului si controlului bancar in unitatile economice, lucru realizabil si prin crearea unor banci specializate pe domenii mari de activitate. Astfel, la 1 martie 1968 a fost creata Banca pentru Agricultura si Industrie Alimentara, ca banca specializata, alaturi de Banca Romana de Comert Exterior si Banca de Investitii, toate acestea fiind coordonate de catre Ministerul Finantelor si Banca Nationala.

Banca pentru Agricultura si Industrie Alimentara indeplinea functii, sarcini si atributii complexe in deservirea agriculturii. Printre acestea o mare insemnatate avand exercitarea unui control multilateral asupra modului cum se constituie fondurile fixe si mijloacele circulante, cum se utilizeaza acestea, asupra acoperirii financiare a acestora, asupra obtinerii resurselor si repartizarii rezultatelor financiare prin unitatile din agricultura. In acest context, Banca pentru Agricultura si Industrie Alimentara aparea ca o institutie si ca un organ al statului de aplicare a politicii financiare si de credit in agricultura.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul creditului in sustinerea si imbunatatirea agriculturii

Cuprins

Capitolul I Importanta creditului ca parghie financiara in sustinerea agriculturii de catre puterea publica........3
1.1 Necesitatea sustinerii agriculturii de puterea publica......5
1.2 Rolul creditului in ansamblul de sustinere a agiculturii.......7

Capitolul II Sistemul financiar din Romania...........11
2.1 Evolutia sistemului financiar in perioada de tranzitie..........20
2.2 Banca Agricola in ansamblul sistemului financiar romanesc.......26
2.3 Rolul Bancii Agricole in finantarea agriculturii........34

Capitolul III Conditii si tehnici de acordare a creditelor de productie pe exemplul S.C. Romagricola S.A. Romanu Braila......37
3.1.Analiza formala.......38
3.2.Analiza de fond.......40
3.3Evaluarea creditului............
3.4 Analiza in vederea evaluarii creditului pentru lucrarile de primavara la cultura de grau.........44
3.5. Evaluarea creditului pentru productie in anul 1999........45
3.6. Garantarea creditului...........48
3.7 Plata creditului.........52

Capitolul IV Obiectivele procesului de restructurare a sistemului financiar din agricultura...........55
4.1Privatizarea Bancii Agricole...........55
4.2 Adoptarea unor noi forme de credite........56
4.3Infiintarea de noi structuri de creditare.........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul creditului in sustinerea si imbunatatirea agriculturii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.