Rolul glucidelor in terapia medical-nutritionala a persoanelor cu DZ tip 2

Trimisa la data: 2019-10-25
Materia: Medicina
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alinpop
Obiectivul analizei este acela de a studia rolul si aportul carbohidratilor in dieta pacientilor cu DZ2, stiind ca acesta are influenta directa asupra evolutiei diabetului si complicatiilor acestuia prin nivelul controlului glicemic obtinut.

Cuprins


Capitolul I- Diabetul zaharat de tip 2........................................................................1
I.1. Clasificare diabet si date epidemiologice................................................................1
I.2. Evolutie si complicatii in diabetul zaharat de tip 2.................................................2
Capitolul II- Glucidele.................................................................................................5
II.1. Definitie, clasificare si functii................................................................................5
II.2. Metabolismul glucidelor.......................................................................................11
II.3. Valabilitate, consum si masurare in diete.............................................................14
II.4. Mituri legate de glucide.......................................................................................16
Capitolul III- Terapia medical-nutritionala a DZ2..................................................18
III.1. Terapia nutritionala: rolul si importanta acesteia in managementul DZ2...........18
III.2 Aplicarea terapiei medical-nutritionale in dieta persoanelor cu DZ2...................24
III.3. Principiile nutritive in alimentatia persoanelor cu DZ2.......................................31

Capitolul IV- Partea practica - analiza dietei persoanelor cu DZ2 din perpsectiva
aportului glucidic..........................................................................................44

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul glucidelor in terapia medical-nutritionala a persoanelor cu DZ tip 2

Capitolul I - Diabetul zaharat de tip 2

I.1. Clasificarea diabetului si date epidemiologice

Diabetul zaharat este o perturbare metabolica de etiologii multiple caracaterizata prin hiperglicemie cronica si asociata cu tulburari metabolice ale glucidelor, grasimilor si proteinelor. Aceste anormalitati sunt consecintele ale perturbarii secretiei de insulina ori ale pertubarii actiunii insulinice, ori ale ambelor. In prezent, diabetul zaharat este clasificat in patru tipuri distincte: tipul 1 (insulinodependent); tipul 2 (insulinodependent);diabetul gestational; alte tipuri specifice (American Diabetes Association, 1997;OMS, 1999). Ma voi referi succint numai la primele doua forme de diabet.

Diabetul de tip 1 afecteaza predominant subiectii tineri (sub varsta de 40 ani). Se intalneste la circa 15-20% din totalul diabeticilor. La copiii care au varsta de pana la 15 ani se intalneste in Romania intr-o proportie foarte mica(sub 1500 copii). Boala este consecita citolizei celulelor betapancreatice. Simptomatologia caracateristica - poliurile polidipsie, scaderea in greutate, concomitent cu cresterea apetitului - indreapta rapid spre diagnostic. Glicemia, glicozuria, cetonuria confirm instalarea acestei forme de diabet cu evolutie frecvent acuta spre instalarea comei diabetice. Perioada instalarii comei, de la debutul primelor semen clinice, este in medie de 30 de zile. Insulinoterapia restabileste rapid echilibrul metabolic si reluarea unei vieti normale.

Tipul 2 de diabet zaharat (85-95% din totalitatea cazurilor de diabet) este estimat in tarile occidentale la o prevalenta de 4-6% din populatie . Circa jumatate din aceste cazuri sunt diagnosticate, cealalta jumatate ramanand necunoscuta. Incidenta bolii creste cu varsta (la amerindienii pima depasesc 40%). Dupa OMS prevalenta global la tipul 2 va fi mult decat dubla in anul 2025 fata de anul 1995 - de la 135 milioane va ajunge la 300 milioane (King si colaboratorii, 2001).

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul glucidelor in terapia medical-nutritionala a persoanelor cu DZ tip 2". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.