Rolul grupurilor de interese in procesul decizional al Uniunii Europene

Trimisa la data: 2010-06-05
Materia: Economie
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_Ta
Lucrare de licenta despre Rolul grupurilor de interese in procesul decizional al Uniunii Europene
Analiza de pana la acest punct s-a bazat pe ideea ca guvernele sunt interesate numai de bunastarea cetatenilor lor. Daca este adevarat ca exista si astfel de functionari publici perfecti pe aceasta lume, totusi nu toti sunt absolut altruisti. De fapt, supozitia ca toti functionarii publici au inclinatia de a-si urmari propriul interes este probabil mai apropiata de realitate decat extrema cealalta, cum ca ar fi toti perfecti.

Spre exemplu, este o practica destul de comuna pentru politicieni sa favorizeze grupuri de interese influiente - acordandu-le scutiri de taxe, subventii si creandu-le un sistem legislativ "prietenos" - desi aceasta atitudine este deseori in defavoarea cetateanului de rand.Datorita acestei divergente de interese intre votanti si politicieni, toate natiunile europene au adoptat aranjamente care tin sub control puterea politicienilor si forteaza guvernele sa actioneze in interesul oamenilor. Democratia este cel mai puternic dintre aceste mecanisme .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul grupurilor de interese in procesul decizional al Uniunii Europene

Cuprins


Introducere...............3

Capitolul I Procesul decizional al Uniunii Europene.............5

Capitolul II Grupurile de interese in UE - aparitie,structura si aliante politice..............37

Capitolul III Varietatea de interese in Europa.............58

Capitolul IV Rolul intereselor la nivel comunitar..........81

Rezumat si concluzii...........87

Bibliografie selectiva.........90

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul grupurilor de interese in procesul decizional al Uniunii Europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.