Rolul impozitelor indirecte in Romania

Trimisa la data: 2010-05-30
Materia: Contabilitate
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_Co
Lucrare de licenta despre Rolul impozitelor indirecte in Romania
In categoria impozitelor directe sunt cuprinse urmatoarele venituri bugetare mai importante: impozitul pe profit, impozitul pe salarii, impozitul pe veniturile agricole ale populatiei, impozitele pe veniturile liber-profesionistilor, meseriasilor si a altor persoane fizice independente si asociatii familiale, impozitul pe cladiri, taxa asupra mijloacelor de transport, taxele de timbru asupra succesiunilor si alte taxe de timbru.

Dintre impozitele indirecte cele mai importante sunt: accizele, TVA, taxele vamale, penalitati si majorari pentru veniturile nevarsate la termen.Veniturile nefiscale, cuprind, in principal, varsaminte din profitul net al regiilor autonome, varsaminte de la institutiile publice, cum sunt taxa de spitalizare, taxa de metrologie, taxe consulare, etc. si diverse venituri cum sunt: amenzile, incasarea ratelor scadente la creditele externe acordate de la buget, etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul impozitelor indirecte in Romania

Cuprins

Capitolul I Caracterizarea generala a impozitelor indirecte, evolutia si rolul in tarile cu economie de piata...........3

Capitolul II Structura impozitelor in perioada de tranzitie......19

Capitolul III T.V.A............33

Capitolul IV Taxele vamale .........56

Capitolul V Accizele ........68

Bibliografie..........74Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul impozitelor indirecte in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.