Rolul impozitelor indirecte in formarea bugetului de stat al Romaniei

Trimisa la data: 2009-07-23
Materia: Economie
Pagini: 107
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: John_S
Lucrare de licenta despre Rolul impozitelor indirecte in formarea bugetului de stat al Romaniei
Baza de calcul, respectiv valoarea in vama, se determina prin metoda "valorii tranzactionate" astfel: valoarea in vama cuprinde pretul de import format din pretul extern de transformat in lei la cursul de schimb stabilit de BNR in fiecare joi, pentru operatiunile vamale si evaluarea in vama din saptamana urmatoare. La pretul astfel stabilit se adauga cheltuielile de incarcare, descarcare, manipulare, conexe transportului marfurilor importate, achitate pe parcursul extern, costul asigurarii, precum si alte cheltuieli pe parcurs extern.

Valoarea in vama trebuie sa rezulte din facturi sau alte documente emise de exportator, care se depun la organele vamale. In cazul in care in factura nu sunt cuprinse cheltuielile mentionate sau nu se precizeaza documente privind aceste cheltuieli, valoarea lor se formeaza din pretul de import la care se adauga o cota procentuala din acest pret, in functie de mijlocul de transport, stabilita de Ministerul Finantelor si Ministerul Comertului.Valoarea in vama se determina si se declara direct de importatori si prin reprezentantii autorizati ai acestora. Pentru incadrarea tarifara corecta a marfurilor, organele vamale pot cere ca importatorii sa depuna expertize tehnice sau de laborator privind felul, natura, compozitia marfurilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul impozitelor indirecte in formarea bugetului de stat al Romaniei

Lucrare de licenta despre Rolul impozitelor indirecte in formarea bugetului de stat al Romaniei
Cuprins

Capitolul I. Caracterizarea generala a impozitelor indirecte, evolutie, rolul acestora in tarile cu economie de piata...................................6

Capitolul II. Sistemul impozitelor indirecte in perioada de tranzitie................................22

Capitolul III.Taxele vamale.......................................40

Capitolul IV. Asezarea, urmarirea si perceperea accizelor...............................................55

Capitolul V. Taxa pe valoarea adaugata................................67

Capitolul VI. Asezarea si perceperea impozitelor indirecte la SC Roti Auto SA si SC Viticola SA.......................................93

Concluzii si propuneri.........................................99

Bibliografie....................................................103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul impozitelor indirecte in formarea bugetului de stat al Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.