Rolul intereselor profesionale in stabilirea viitoarei cariere

Trimisa la data: 2009-06-03
Materia: Psihologie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: karina
Lucrare de licenta despre Rolul intereselor profesionale in stabilirea viitoarei cariere
Adolescenta constituie o importanta varsta prag, ea face trecerea de la copilarie – caracterizata in principal de dependenta la varsta adulta, in care libertatea de decizie devine dominanta. In aceasta etapa se contureaza destinul individual, adolescentul alegandu-si acum drumul in viata.

Despre adolescenta s-a scris mult, mai mult decat orice alta etapa a dezvoltarii fiintei umane, ea constituind, pe plan mondial, obiectul unor lungi si staruitoare preocupari, atat din partea psihologilor, cat si a pedagogilor, sociologilor, fiziologilor, medicilor si psihiatrilor. Cu toate ca numarul celor ce au scris despre adolescenta este foarte mare si numarul lucrarilor legate de aceasta etapa a vietii fiecaruia dintre noi este poate chiar si mai mare, adolescenta ramane inca o problema controversata.

Socotita metaforic ,cand “varsta ingrata”, cand “varsta de aur”, adolescenta ramane, de fapt, ceea ce J.J.Rousseau numea, pe buna dreptate, “a doua nastere”.Se remarca diversitatea punctelor de vedere din care a fost abordata adolescenta, dar si elemente comune studiate de catre cercetatori diferiti.

Complexitatea studierii acestei varste reiese din multitudinea problemelor majore pe care ea le implica: definirea, stadializarea, continutul fiecarui stadiu (caracteristicile si trasaturile ), precum si diversele aspecte ale componentelor vietii psihice, ale proceselor psihice, racordate la raportul dintre cultura si civilizatie, in interpretare tinandu-se seama de accelerarea progresului tehnic industrial, de evolutia societatii omenesti, de caracterul oranduirii sociale care imprima aspiratii, interese, idealuri. Chiar si in interiorul acestor probleme majore ale adolescentei se remarca interpretari diferentiate, pornind chiar de la definitia acestei etape a vietii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul intereselor profesionale in stabilirea viitoarei cariere

Lucrare de licenta despre Rolul intereselor profesionale in stabilirea viitoarei cariere
Cuprins

Argument.........................................5

Capitolul I – Portret al adolescentului..........9

Capitolul II – Problematica criteriilor in functie de care se face orientarea profesionala.........................43

Capitolul III – Valori implicate in functie de care se fac alegerile...........................62

Capitolul IV – studiu practic..........................73

1. Scopul si obiectivele cercetarii.....................73
2. Prezentarea design-ului experimental.................74
3. Ipotezele cercetarii.................................75
4. Caracteristicile populatiei investigate..............76
5. Prezentarea instrumentelor de lucru..................78
6. Analiza cantitativa si calitativa a datelor..........86
7. Rezultatele obtinute si interpretarea lor............88
8. Concluziile finale ale lucrarii......................113

Bibliografie Selectiva..................................125

Anexe...................................................129

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul intereselor profesionale in stabilirea viitoarei cariere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.