Rolul lactatului

Trimisa la data: 2013-04-15
Materia: Medicina
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Lucrare de licenta despre Rolul lactatului
Conditia de obicei, apare atunci cand celulele primesc prea putin oxigen (hipoxie), de exemplu in timpul exercitiilor energice. Acidoza lactica rezulta prin cresterea nivelului de acid lactic in sange cand producerea de acid lactic depaseste consumul iar sistemele tampon ale corpului nu pot face fata. Aceste fenomene apar cand oxigenarea este neadecvata pentru a satisface necesitatile metabolice ale corpului prin hipoperfuzie sau hipoxie. Acidoza lactica este asociata cu diabetul zaharat, ischemia intestinala, anemia feripriva, bolile hepatice, cetoacidoza alcoolica, pancreatita, neoplasmele, infectiile, insuficienta renala, convulsiile, atacul cerebral.

Anumite medicamente si toxice pot determina acidoza lactica: etanolul, metanolul, etilenglicolul, terapia antiretrovirala, cocaina, biguanidele, fierul, bauturile dulci, stricnina. In aceasta situatie, insuficienta respiratorie celulara conduce la scaderea nivelului pH-ului. In acelasi timp, celulele sunt obligate de a metaboliza glucoza anaeroba, ceea ce duce la formarea de lactat. Acidoza lactica se caracterizeaza prin niveluri lactat 5 mmol / L si pH-ul serologic 7.35. Pacientii care prezinta un status cu acidoza lactica sunt cu risc semnificativ de a dezvolta insuficienta multipla de organe. Pacientii cu lactat arterial peste 5 mmol. l si pH sub 7. 35 sunt sever bolnavi si au un prognostic negativ.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul lactatului

Cuprins

Abrevieri.......................................................3

Partea I Partea generala
1. Definitii ........................................4
2. Patologia acidozei lactice........................................8
3. Clasificarea si formele acidozei lactice............................................9
3.1. Tip A al acidozei lactice.....................................9
3.2. Tip B al acidozei lactice.....................................9
3.3. Forme ale acidozei lactice......................................10
4. Cauze..................................................10
5. Diagnostic................................................10

Partea a II-a Cercetari personale....................................12
2.1. Obiectul studiului........................................12
2.2. Material si metoda.....................................12
2.3. Rezultate si discutii.......................................14
2.4. Ingrijirea pacientilor.................................30

Concluzii...............................................31

Bibliografie...............................................33

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul lactatului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.