Rolul leasing - lei in finantarea unei societati comerciale

Trimisa la data: 2010-04-14
Materia: Economie
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_Na
Lucrare de licenta despre Rolul leasing - lei in finantarea unei societati comerciale
In Romania, operatia de leasing este definita si tratata in conformitate cu prevederile Ordonantei nr. 51/1997 publicata in Monitorul Oficial nr. 9 din 12 Ianuarie 2000 , amendate si adaugite prin diferite acte de-a lungul timpului. In conformitate cu prevederile legale, leasing-ul ca operatie economica este definit astfel: "... operatiunilor de leasing prin care o parte, denumita locator/finantator, transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este, celeilalte parti, denumita utilizator, la solicitarea acesteia, contra unei plati periodice, denumita rata de leasing, iar la sfarsitul perioadei de leasing locatorul/finantatorul se obliga sa respecte dreptul de optiune al utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing ori de a inceta raporturile contractuale."

Unul din principalele motive pentru care leasing-ul este o alternativa financiara atat de populara in lume este acela care sintetizeaza de fapt "filozofia" leasing-ului: Nu proprietatea asupra mijloacelor fixe ci utilizarea lor efectiva este aceea care aduce profit. Aspectul cheie este folosirea judicioasa a resurselor de capital: investirea banilor in activitati ce aduc profit, cum ar fi publicitatea, pregatirea superioara a personalului, stocuri, explorarea de noi piete, cercetare, dezvoltare, in locul blocarii lor prin cumpararea de mijloace fixe.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul leasing - lei in finantarea unei societati comerciale

Cuprins

Capitolul I Aspecte generale privind operatiunile de leasing......3
Scurt istoric.........3
Notiunea de leasing. Definitie. Aspecte generale privind operatiunile de leasing. Avantaje si dezavantaje ale utilizarii leasing-ului.....6
Formele operatiunilor de leasing.........11
Natura juridica a operatiunilor de leasing. Aspecte fiscale si legale ale operatiunilor de leasing............17

Capitolul II. Leasing-ul in Romania.........20
Piata romaneasca de leasing in cifre.............20
Cadrul legal al operatiunilor de leasing.........25
Contractele de leasing in contextul armonizarii continutului cu standardele Internationale de contabilitate......28
Industria leasing-ului in Romania si dezvoltarea acesteia in viitor........31

Capitolul III Leasing-ul ca metoda de finantare si capitalizare a activelor imobilizate. Contractul de leasing...........34
Leasing-ul ca metoda de finantare si capitalizare a activelor imobilizate..........34
Principalele diferente dintre leasing-ul financiar si leasing-ul operational............36
Contractul de leasing. Forma. Continut.........38

Capitolul IV Studiu de caz........45
Studiu de caz..........45

Concluzii.........64

Dictionar de leasing............70

Bibliografie.............72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul leasing - lei in finantarea unei societati comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.