Rolul lui Petru Movila in occidentalizarea Estului

Trimisa la data: 2010-10-12
Materia: Litere
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Irina_M
Lucrare de licenta despre Rolul lui Petru Movila in occidentalizarea Estului
Timp de cinci ani Patrasco Movila a fost arhimandrit la Lavra si a desfasurat o larga campanie de reformare religioasa si culturala. In primul rand el infiiteaza Colegiul Movilean, care a devenit mai apoi cel mai faimos centru de invatamint superior din Estul Europei. El reediteaza cartile de cult si corecteaza greselile si lacunele care s-au strecurat in timp din cauza ignorantei si a cunoasterii slabe de limba greaca. In aceasta perioada Petru Movila a editat 15 carti.

Dupa moartea regelui Sigezmund, in1632, se duceau tratative pentru alegerea noului rege. In acest proces s-a implicat si Petru Movila, care a incercat cu aceasta ocazie sa ceara drepturile luate Biserici Ortodoxe prin falsa unire de la Brest, in 1595. Dieta polona nu avea o putere politica unitara, ci era scindata in diferite formatiuni de ordin religios. La 22 iunie 1632 Petru Movila duce tratative cu protestantii, in vederea obtinerii drepturilor care erau neglijate nu numai de unii ortodocsi, dar si de protestanti. Atunci, cu ajutorul lui Movila, la tron urca fiul lui Sigismund, Vladislav.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul lui Petru Movila in occidentalizarea Estului

Lucrare de licenta despre Rolul lui Petru Movila in occidentalizarea Estului
Cuprins

Introducere..............3

Partea I. Date biografice...................5

Originea Movilestilor.......................5
Anul nasterii.............7
Studiile..................9
Calea spre Mitropolia Kievului.............10
Activitatea editoriala.....................12

Partea II. Rolul lui Petru Movila in occidentalizarea Estului.......30

2.1 Reformele lui Petru Movila..............30
2.2 Intre reforma si erezie.................32
2.3 Petru Movila in Tarile Romane...........36
2.4 Petru Movila in Rusia...................48

Concluzii............52

Bibliografie.........56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul lui Petru Movila in occidentalizarea Estului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.