Rolul pacientului in terapie intesiva ca posibil criteriu prognostic

Trimisa la data: 2011-08-22
Materia: Medicina
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Lucrare de licenta despre Rolul pacientului in terapie intesiva ca posibil criteriu prognostic
Acidoza metabolica este definita ca un status de pH sistemic scazut rezultand dintr-o crestere primara a ionilor de hidrogen sau o reducere a bicarbonatului.In faza acuta compensarea respiratorie a acidozei apare prin hiperventilatie cu reducerea relativa a PaCO2. Acidoza apare prin cresterea producerii de acizi, o pierdere de alcali sau o excretie scazuta de acizi. Etimologia de fond a acidozei metabolice este clasificata in acidoza cu gaura si fara gaura. Acidoza lactica, identificata prin status acidotic si cresterea lactatului in plasma este un tip de acidoza si poate fi rezultatul multor conditii.

Concentratia normala de lactat a sangelui la pacientii nestresati este de 1 - 0.5 mmol/l. Pacientii cu afectiuni critice pot fi considerati a avea concentratii normale de lactat sub 2 mmol/l. Supraproductia de acid lactic, numita de asemenea, de tip A acidoza lactica, apare atunci cand organismul trebuie sa regenereze ATP fara oxigen (hipoxie tisulara). Afectiunile circulatorii, pulmonare, sau tulburari de transfer de hemoglobina sunt de obicei responsabile. Supraproductie de lactat, de asemenea, apare in intoxicatie cu cianura sau in cazul anumitor tumori maligne. Subutilizarea implica eliminarea de acid lactic de oxidare sau de conversie a glucozei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul pacientului in terapie intesiva ca posibil criteriu prognostic

Lucrare de licenta despre Rolul pacientului in terapie intesiva ca posibil criteriu prognostic
Cuprins

Abrevieri....................2

Partea I
Partea generala
1.Definitii...................3
2. Patologia acidozei lactice..............6
3. Clasificarea si formele acidozei lactice...............8
3.1. Tip A al acidozei lactice...........8
3.2. Tip B al acidozei lactice...........8
3.3. Forme ale acidozei lactice..........8
4. Cauze.....................8
5. Diagnostic................9

Partea a II-a
Cercetari personale
2.1. Obiectul studiului......................10
2.2. Material si metoda......................10
2.3. Rezultate si discutii ..................12

Concluzii........................28

Bibliografie.....................29

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul pacientului in terapie intesiva ca posibil criteriu prognostic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.