Rolul pe piata monetara a ratei dobanzii si a creditului

Trimisa la data: 2010-09-05
Materia: Economie
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Flavia_G
Lucrare de licenta despre Rolul pe piata monetara a ratei dobanzii si a creditului
Dobanzile inalte la credite elimina activitatile economice care nu reusesc sa creeze conditiile necesare reducerii costurilor, efectuate de rata dobanzii, sub limita pretului de vanzare. Din contra, o rata scazuta a dobanzilor largeste aria celor care au acces la credit, contribuind la cresterea masei creditului in economie, dar nu intotdeauna cu urmari benefice asupra acesteia.

In primul caz, printr-o politica de dobanzi inalte se ajunge la reducerea cererii, si implicit a investitiilor si, duce la cresterea somajului. In al doile caz prin reducerea dobanzilor are loc o crestere a cererii si , deci, a investiilor, dar poate conduce si la inflatie.Nivelul dobanzii ce este acceptat intr-o relatie de credit este rezultatul negocierii dintre debitor si creditor, fiecare incercand sa obtina conditiile cele mai avantajoase. Ca urmare putem privi factorii care influenteaza nivelul dobanzii ca venind atat din partea creditorului, cat si a debitorului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul pe piata monetara a ratei dobanzii si a creditului

Cuprins


Capitolul I. Rata dobanzii in cadrul economiei de piata comerciale.....3

Capitolul II. Rolul ratei dobanzii in cadrul politicii monetare........24

Capitolul III. Evolutia ratei de dobanda pe piata monetara din Romania in perioada 1998-2002..........75

Capitolul IV. Modalitati prin care Banca Nationala a Romaniei a influentat rata dobanzii in economie in perioada 1998-2002.......75

Bibliografie............109Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul pe piata monetara a ratei dobanzii si a creditului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.