Rolul si implicatiile inflatiei in sistemul bancar romanesc

Trimisa la data: 2010-03-15
Materia: Finante-Banci
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_C
Lucrare de licenta despre Rolul si implicatiile inflatiei in sistemul bancar romanesc
Economia de piata isi bazeaza existenta pe semnalul transmis prin preturi. Preturile sunt cele care semnalizeaza neincetat directia in care se indreapta cererea, oferta adaptandu-se corespunzator. Simplificat, mecanismul este urmatorul: cand cererea pentru un anumit produs creste, aceeasi tendinta o are si pretul produsului respectiv. Producatorul, interesat de un profit mai ridicat, mareste productia, ceea ce duce la restabilirea echilibrului dintre cerere si oferta. Invers, cand cererea scade, pretul scade si el, orientand producatorul spre alt produs. Aceasta arata ca stabilitatea preturilor nu inseamna fixitatea lor: unele preturi cresc, altele scad, in functie de evolutia raportului dintre cerere si oferta pe piata.

Modificari de preturi apar si atunci cand se schimba conditiile de productie. Castigurile induse de progresul tehnic si tehnologic si de ameliorarea managementului ajung, in cele din urma, sa scada preturile. Dificultatile sporite in obtinerea unor materii prime si, mai recent, masurile tot mai severe de protectie a mediului duc la cresterea preturilor - urmata de adaptari ale consumului la noile conditii. Din jocul neintrerupt al dezechilibrelor dintre cerere si oferta se naste echilibrul dinamic al economiei de piata.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul si implicatiile inflatiei in sistemul bancar romanesc

Cuprins

Capitolul I Inflatia - prezentare generala..........3

Capitolul II Consecintele economice si sociale ale inflatiei.......26

Capitolul III Politicile antiinflationiste............40

Capitolul IV Inflatia in Romania.............67

Capitolul V Concluzii............119

Bibliografie..........120

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul si implicatiile inflatiei in sistemul bancar romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.