Rolul teoriilor motivationale in cadrul managementului intreprinderilor multinationale

Trimisa la data: 2010-04-04
Materia: Management
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Catalin_Lu
Lucrare de licenta despre Rolul teoriilor motivationale in cadrul managementului intreprinderilor multinationale
Globalizarea ofera oportunitati extinse pentru o dezvoltarea reala la nivel global, dar se manifesta printr-un progres inegal pe regiuni. Unele tari devin din ce in ce mai integrate in economia mondiala, cu o viteza mult mai mare decat altele. Politicile de orientare spre integrarea globala au indus un dinamism ridicat si chiar prosperitate pentru multe din tarile din Asia de Est. Totusi, crizele inregistrate de pietele emergente in anii 1990 au demonstrat ca oportunitatile asociate procesului de globalizare presupun si riscuri - riscuri provenite din miscari volatile de capital, la care se adauga riscuri de ordin social, economic si degradare a mediului inconjurator care sunt determinate de accentuarea saraciei.

Ultima faza a mondialitatii, globalizarea economiei reprezinta intrepatrunderea tot mai accentuata a economiilor nationale, reflectata in crestere in cadrul fiecarei tari a rolului schimburilor comerciale, a investitiilor si capitalurilor straine in formarea Produsului Intern Brut (PIB). Aceasta inseamna ca o defectiune cat de mica intr-o tara, respectiv slabirea unei verigi a lantului interdependentelor economice, poate conduce la blocarea intregului angrenaj, pentru ca aceiasi actori sunt prezenti pe toate pietele lumii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul teoriilor motivationale in cadrul managementului intreprinderilor multinationale

Cuprins

Capitolul I. Aspecte teoretice privind globalizarea intreprinderilor.........3
1.1. Elementele definitorii ale globalizarii...........3
1.2. Intreprinderile globale...........8
1.3. Globalism si antiglobalism........15

Capitolul II. Companiile multinationale: aparitie si dezvoltare......19
2.1. Internationalizarea firmei: mecanisme si motivatii........19
2.2. Societatile multinationale...........30

Capitolul III. Teorii motivationale in managementul modern......43
3.1. Continutul si natura motivatiei..........43
3.2. Principalele teorii motivationale........50
3.3. Motivarea personalului in context intercultural........57

Capitolul IV. Performanta ca rezultat al motivarii..........64
4.1. Satisfactia si performanta.............64
4.2. Motivarea si performanta in companiile multinationale......69

Capitolul V Studiu privind managementului complexului hotelier "Continental Arcasu"...........86

Bibliografie...........99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul teoriilor motivationale in cadrul managementului intreprinderilor multinationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.