Rolul transportului aerian in turism in Republica Moldova

Trimisa la data: 2015-12-15
Materia: Transporturi
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: michael_a_90
Lucrare de licenta despre Rolul transportului aerian in turism in Republica Moldova
Transportul aerian reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice, asigurand deplasarea turistilor de la locul de resedinta la locul de petrecere a vacantei sau pe diferite trasee turistice. Altfel spus, permite intalnirea cererii cu oferta si transformarea potentialului turistic intr-unul efectiv. Consider aceasta tema importanta deoarece, timpul total de vacanta al unui turist este compus din doua elemente majore: timp de transport + timp de sejur.
Adaptarea sau specializarea mijloacelor de transport pentru transportul turistic a dus la cresterea rolului mijloacelor de transport si a serviciilor de transport in determinarea calitatii si a ofertei turistice.

Transporturile turistice, abordate ca parte componenta a prestatiei turistice, prezinta caracteristicile generale ale acesteia, intre care sezonalitatea accentuata intre exploatare, rigiditate datorita capacitatii limitate, participarea unui numar mare de prestatori din domenii diferite la realizarea lor. Serviciile de transport au o serie de trasaturi distinctive in raport cu celelalte servicii, si anume: manifesta o receptivitate ridicata fata de progresul tehnic, sunt intensive in capital, necesitind investitii foarte mari, ofera oportunitati pentru economia de scala, au o vulnerabilitate la extrem la crizele internationale, economice si politice.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul transportului aerian in turism in Republica Moldova

Cuprins

Introducere.............................4

Capitolul I. Interdependenta dintre turism si transportul aerian.........................6
1.1. Rolul si importanta transportului aerian in dezvoltarea activitatii turistice............................................7
1.2. Forme de prestatii folosite in traficul turistic aerian.....................................10
1.3. Aspecte privind evolutia transporturilor turistice aeriene............................15
1.4. Sisteme de rezervare folosite in activitatea transporturilor aeriene............................17

Capitolul II. Transportul aerian - componenta a transportului international...............................19
2.1. Originea si dezvoltarea transportului aerian international............................19
2.2. Clasificarea serviciilor de transport aerian...................................................22
2.3. Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene........................................26

Capitolul III. Transportul aerian in Republica Moldova...............................31
3.1. Tendinte de evolutie a transportului turistic aerian in RepublicaMoldova............................................31
3.2. Autoritatea Aeronautica Civila a Republicii Moldova. Analiza situatiei actuale a Aviatiei Civile............................35
3.3. Compania aeriana de stat "AIR MOLDOVA"........................41

Concluzii.......................................49

Anexe.............................................50

Bibliografie.....................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul transportului aerian in turism in Republica Moldova". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.