Rolul tratatelor in Constitutia Europeana si consolidarea europeana

Trimisa la data: 2010-10-02
Materia: Economie
Pagini: 122
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_He
Lucrare de licenta despre Rolul tratatelor in Constitutia Europeana si consolidarea europeana
Odata cu instituirea celui de-al doilea pilon, cooperarea politica dintre statele membre este ridicata la statutul de politica comuna, ceea ce inseamna includerea ei intr-un cadru institutional specific. Astfel, prin Tratatul de la Maastricht, Uniunea Europeana are o politica comuna extinsa la toate sectoarele politicii externe si de securitate si se pun bazele unei cooperari sistematice intre statele membre. Aceasta cooperare este caracterizata de derularea unor actiuni comune, desfasurate pe consens si care limiteaza statele membre in politica lor externa.

PESC este gestionata de aceleasi institutii care opereaza sub primul pilon, dar care au puteri si proceduri de decizie diferite: astfel, deoarece acest domeniu este de importanta strategica pentru statele membre si este dificil de renuntat la suveranitatea nationala, procedura de decizie aplicata este metoda interguvernamentala (pentru adoptarea deciziilor fund valabila regula consensului).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Rolul tratatelor in Constitutia Europeana si consolidarea europeana

Lucrare de licenta despre Rolul tratatelor in Constitutia Europeana si consolidarea europeana
Cuprins

Introducere............3

Capitolul I Etapele constructiei europene. Locul tratatelor in constructia Uniunii Europene.......6

Capitolul II Etapa 1992- 2000. Tratatul de la Maastricht. Momentul infiintarii Uniunii Europene............34

Capitolul III institutiile actuale ale Uniunii Europene.........61

Capitolul IV Uniunea politica - personalitate juridica- organizatie unica................79

Capitolul V Studiu de caz privind cunostintele romanilor despre integrarea in Uniunea Europeana...........99

Concluzii..............115

Bibliografie............120

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Rolul tratatelor in Constitutia Europeana si consolidarea europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.