Romania in cadrul tratatului de la Varsovia

Trimisa la data: 2010-10-26
Materia: Istorie
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexandrucc
Lucrare de disertatie despre Romania in cadrul tratatului de la Varsovia
Tratatul de la Varsovia a fost alianta politico - militara a statelor socialiste din Europa, aliate ale Uniunii Sovietice si aflate in sfera ei de influenta. Tarile membre au folosit uriasul ei potential militar si au cautat sa se apere in comun, in conditiile existentei pe continent a unui bloc militar rival.

Totodata, Tratatul sau Pactul de la Varsovia a fost o structura specifica pentru perioada istorica postbelica, numita a razboiului rece, a lumii bipolare, concretizate in plan militar in Europa, prin aparitia si existenta celor doua aliante rivale: NATO si Tratatul de la Varsovia, conduse de cele doua superputeri globale: S.U.A. si U.R.S.S. Acestea promovau doua modele antagonice de organizare economica si social -politica a societatii contemporane: capitalist si socialist.

Competitia pentru suprematie in plan militar, mai ales in conditiile aparitiei armamentului nuclear, a determinat o cursa a inarmarilor nemaiintalnita in istoria umanitatii, cu o risipa unica, de resurse materiale, financiare si de inteligenta umana fara precedent.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Romania in cadrul tratatului de la Varsovia

Lucrare de disertatie despre Romania in cadrul tratatului de la Varsovia
Cuprins

Introducere...........................3

Capitolul I.
1.Romania in cadrul tratatului de la Varsovia intre 1955-1970..........6
1.1 Retragerea trupelor sovietice din Romania - 1958...................6
1.2 Pozitia Romaniei fata de incalcarea principiilor stabilite in Tratatul de la Varsovia in anii 50 si 60....................12
1.3Pozitia Romaniei fata de invazia din Cehoslovacia - 1968...........22

Capitolul II
2. Romania in cadrul tratatului de la Varsovia intre 1970-1991........27
2.1 Pozitia Romaniei in anii '70 si '80 fata de propunerile
din cadrul Tratatului de la Varsovia...................27
2.2 Aplicatii comune ale Fortelor Armate Unice cu participarea
Romaniei............................39
2.3 Desfiintarea Tratatului de la Varsovia.............43

3. Concluzii......................47

4. Bibliografie...................51


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Romania in cadrul tratatului de la Varsovia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.