Romania in timpul celui de al II lea Razboi mondial. Regimul Antonescu

Trimisa la data: 2011-02-01
Materia: Istorie
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: mafalda012001
Lucrare de licenta despre Romania in timpul celui de al II lea Razboi mondial. Regimul Antonescu
Despre mareslul Ion Antonescu se poate afirma ca a fost o personalitate istorica marcanta a secolului trecut. Poate ca ceea ce ma atras sa incerc sa sriu aceasta lucrare despre dictatura antonesciana a fost si faptul ca desi a fost hulit , criticat dar si iubit de unii in acea perioada , Maresalul si-a pastrat demnitatea , si a incercat sa obtina pentru tara sa cele mai bune aliante desi unele s-au dovedit ulterior a fi gresite.

S-a spus adeseori ca Maresalul Antonescu a fost un "dictator fascist". Desi asupra dictaturii sale nu exista controverse, in ceea ce priveste orientarea sa politica lucrurile pot fi discutabile. Antonescu a spus in fata lui Hitler ca pe el nu-l intereseaza ideologiile, ci interesele superioare ale tarii sale.

Daca ar fi fost "fascist", foarte probabil sa se fi manifestat obedient in fata ordinelor lui Hitler. In realitate el a avut intotdeauna o tinuta demna in discutiile cu Fuhrerul. Insusi dr. Goebbels recunoaste in jurnalul sau: "Antonescu guverneaza cu ajutorul masonilor si al dusmanilor Germaniei. Minoritatile noastre sunt asuprite. Reich-ul si-a dat atata osteneala pe degeaba" (19 februarie 1941).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Romania in timpul celui de al II lea Razboi mondial. Regimul Antonescu

Lucrare de licenta despre Romania in timpul celui de al II lea Razboi mondial. Regimul Antonescu
Cuprins

Introducere............................2

Capitolul I Antonescu si conceptul de dictatura.....................9
I.1. Scurta biografie..................9
I. 2 Concepul de dictatura.............13

Capitolul II Ion Antonescu si puterea politica......................17
II.1. Aparitia pe scena politica si preluarea puterii...............17
II.2.Politica Romaniei inainte de intrarea in razboi 1939 - 1941....................20
II.3. Statul National Legionar.........................25
II.4. Dictatura militara...............................33

Capitolul III: Ion Antonescu si Romania in timpul celui de al II lea razboi mondial.....................................38
III.1. Politica interna............................38
III.2. Politica externa............................48
III.3. Antonescu si Holocaustul....................61

Capitolul IV.1. Caderea dictaturii antonesciene................87
IV.2. Arestarea si procesul lui Antonescu..........93

Bibliografie....................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Romania in timpul celui de al II lea Razboi mondial. Regimul Antonescu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.