Romantism si clasicism in creatiile literare - Grigore Alexandrescu

Trimisa la data: 2011-04-07
Materia: Litere
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: kta
Lucrare de licenta despre Grigore Alexandrescu - Romantism si clasicism in creatiile literare
Grigore Alexandrescu, prin spiritul si ideile inovatoare pe care le adopta reuseste sa atraga prin transpunerea unui parametru real intr-un parametru sarcastic , asociat cu elemente usor de interpretat ca simboluri ale caracterului uman. Scriitorul realizeaza o analiza a umanului prin singurul gen pe care il cultiva permanent si anume fabula. Poetul desavarseste un tablou al firii umane, un tablou inspirat din viata monderna si lumea saloanelor vremii.

Alexandrescu reprezinta un termen de emulatie, contributia sa in literatura romana este incontestabila. In istoria literaturii, locul lui este inatacabil, fiind unul dintre poetii care au descoperit lirismului romanesc trei din drumurile desfasurarii sale: in fabula, epistola si meditatie."Alexandrescu a ostenit vreme de trei decenii, si cu stralucire,pe taramurile poeziei ; el este cronologiceste primul mare poet al literaturii romane care merita titlul de " clasic ".

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Romantism si clasicism in creatiile literare - Grigore Alexandrescu

Lucrare de licenta despre Grigore Alexandrescu - Romantism si clasicism in creatiile literare
Cuprins

Capitolul I Argument....................2

Capitolul II Note biografice............5

Capitolul III Viata si opera marcate de perioada pasoptista............10
III.1. Debutul literar...............18
III.2. Prezentarea operei.............20
III.2.1. Calatoria de tip romantic....23
III 2.2. Meditatia romantica..........26

Capitolul IV Clasicism si romantism............30
IV.1. Romantismul in poezia lui Alexandrescu............30
IV.2. Clasicismul in poezia lui Alexandrescu............56
IV.2.1 Orientari stilistice.....................62
IV.2.1.1 Fabula, specie a clasicismului...........69
IV.2.1.2 Satira si epistola...................87

Capitolul V Concluzii.................95

Bibliografie....................99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Romantism si clasicism in creatiile literare - Grigore Alexandrescu ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.